Πολιτικη

Κοντοζαμάνης: Προετοιμάζουμε το σύστημα Υγείας και για την επόμενη μέρα

Βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής, σημείωσε ο Αρκάς υφυπουργός Υγείας.

Μετά το τέλος αυτής της πανδημίας το σύστημα υγείας σαφώς θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πιθανής έξαρσης , ή δεύτερο κύμα, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία στην Ελλάδα.

Τόνισε ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί "έχουμε καταφέρει όχι μόνο να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού, αλλά και να καταστήσουμε λειτουργικό και αποτελεσματικό το σύστημα υγείας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και προετοιμάζουμε το σύστημα υγείας και για την επόμενη μέρα".

Σχετικά με την διενέργεια τεστ για την ανίχνευση του ιού, ο υφυπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κόστος για κανέναν που χρειάζεται να κάνει το τεστ σε δημόσια δομή και βεβαίως εφόσον χρειαστεί υπάρξει συμφωνία και με τον ιδιωτικό τομέα για να διενεργούνται και εκεί. 

"Αυτή τη στιγμή όμως είναι τέτοια η παραγωγική δυνατότητα εκτέλεσης του μοριακού ελέγχου στο δημόσιο τομέα και δεν χρειαζόμαστε τον ιδιωτικό τομέα", είπε.

Αναφορικά με την διενέργεια τεστ στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε, ότι η χώρα μας κατάφερε να διασφαλίσει ένα νέο σύστημα αντιδραστηρίων , το οποίο εγκρίθηκε πριν ένα μήνα στις ΗΠΑ και στην ΕΕ και "έχουμε την δυνατότητα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να διεξάγουμε πολύ μεγάλο αριθμό μοριακού ελέγχου δειγμάτων ανίχνευσης κορωνοϊού. 

Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε στη φαρέτρα μας περισσότερα τεστ προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουμε ειδικά τώρα που πάμε σε φάση επιδημιολογικής επιτήρησης του κορωνοϊού και εξόδου από την πανδημία", κατέληξε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.