Πολιτικη

Ολοκληρώνονται απολυμάνσεις στα σχολεία της Τρίπολης

"Διασφαλίζουμε στο μέγιστο βαθμό συνθήκες υγιεινής των μαθητών και καθηγητών", δήλωσε ο Κώστας Τζιούμης.

Το Σάββατο 9 Μαΐου 2020  ξεκίνησαν εντατικές απολυμάνσεις (και ολοκληρώνονται την Κυριακή 10 Μαΐου 2020) στα κτιριακά συγκροτήματα που στεγάζονται τα Λύκεια του Δήμου Τρίπολης, έτσι ώστε να διασφαλιστούν, στο μέγιστο δυνατό βαθμό,οι συνθήκες υγιεινής και για να υποδεχτούν με ασφάλεια μαθητές και καθηγητές της Γ’ Λυκείου με την επιστροφή τους στα μαθήματα, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Το παρών στη διαδικασία των απολυμάνσεων έδωσαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Πρόεδρος β/θμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Στέφανος Χατζόπουλος.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος δήλωσε: “συνεχίζουμε αδιάκοπα τις σχολαστικές απολυμάνσεις με σκοπό την ομαλή και ασφαλή επάνοδο στις σχολικές αίθουσες”.

Παράλληλα με τις απολυμάνσεις, έχει γίνει σχολαστικός καθαρισμός των κτιρίων,έχουν διανεμηθεί σε όλα τα Λύκεια τα απαραίτητα καθαριστικά και απολυμαντικά (χλωρίνη, σαπούνια, κλπ), καθώς και υλικά ατομικής προστασίας( αντισηπτικά,μάσκες,γάντια κλπ),τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, έχουν ήδη προγραμματιστεί αντίστοιχες απολυμάνσεις και στις υπόλοιπες σχολικές τάξεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

 

Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης

 

(Δελτίο Τύπου) 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.