Πολιτικη

Νίκας: Δεν μπορεί να ξεχνάμε τη Μεγαλόπολη

Πως σχολίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τα δημοσιεύματα για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.

Δεν είναι "πτωχός συγγενής" η Μεγαλόπολη, όσον αφορά την μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, ήταν η έμμεση αλλά σαφής δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην αναφορά που έκανε -στη χθεσινή συνέντευξή του- στο θέμα του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, το οποίο παρακολουθεί η Συντονιστική Επιτροπή, στην οποία ο περιφερειάρχης είναι μέλος.

"Μαζί με τον Δήμο Μεγαλόπολης, η Περιφέρεια κάνει έναν αγώνα στην Συντονιστική Επιτροπή. Ωστόσο, από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος" τόνισε ο Π. Νίκας, για να διευκρινίσει αμέσως μετά: "Κι αυτό, γιατί διαβάζω για επενδύσεις που κατευθύνονται προς τη Δυτική Μακεδονία, συζητήσεις για το φωτοβολταϊκό πάρκο, για κινητήρες αεροσκαφών, μέρη ηλεκτρικών οχημάτων.

Επισημαίνω, λοιπόν, ότι το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Δυτική Μακεδονία. Ενδεχομένως εκεί να είναι μεγαλύτερο, μιας και μιλάμε για ολόκληρη Περιφέρεια, αλλά δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεχνάμε τη Μεγαλόπολη".

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι παρά τις όποιες αστοχίες του παρελθόντος – "ό,τι έγινε, έγινε μέχρι τώρα, και εννοώ τους πόρους που δεν αξιοποιήθηκαν", δήλωσε χαρακτηριστικά- "εμείς προχωρούμε με ταχύτατες διαδικασίες την ολοκλήρωση του Βιοτεχνικού Πάρκου των 400 στρεμμάτων για την προσέλκυση επιχειρήσεων. Θα ολοκληρωθεί ο σχετικός φάκελος, θα υπάρξει η πρόταση για την υποδομή στον συγκεκριμένο χώρο. Αλλά μιλώ κεντρικά.

Να μην ξεχνάμε τη Μεγαλόπολη. Μπορεί να είναι μία πόλη, αλλά η απολιγνιτοποίηση πλήττει έμμεσα μια ολόκληρη περιοχή, με ανθρώπους που είχαν άμεση ή έμμεση εργασιακή σχέση με την Μεγαλόπολη. Μιλάμε για οικονομικές συνέπειες, κυρίως στην ίδια την πόλη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή", κατέληξε ο Π. Νίκας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.