Πολιτικη

ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου για φυσικό αέριο: Η ενέργεια πρέπει και είναι θέμα δημοκρατίας

Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου.

Εντύπωση προκαλεί η βίαιη απένταξη της Πελοποννήσου από τη διαδικασία αεριοποίησης. Παρά τις δηλώσεις του νυν περιφερειάρχη, πως έχουν δεσμευτεί 20.000.000 ευρώ για την επέκταση του φυσικού αερίου σε πόλεις της περιφέρειας, η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει φρένο στο έργο αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, σε μια δύσκολη για τη χώρα εποχή, έβαλε μπροστά το σχέδιο αεριοποίησης για όλη την Ελλάδα. Η ΔΕΔΑ είχε προγραμματιστεί να ολοκληρώσει το έργο στην Πελοπόννησο στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του δικτύου.

Σε πρόσφατη απόφαση της ΡΑΕ έχουμε την απένταξη του συγκεκριμένου έργου από τον παραπάνω προγραμματισμό, κάτι που δείχνει για μια ακόμη φορά την πρόθεση της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα της ενέργειας.

Η ενέργεια πρέπει και είναι θέμα δημοκρατίας. Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτό το αγαθό με χαμηλό για αυτούς κόστος. Δεν θα πληρώσουμε για ακόμη μια φορά τα μεθεόρτια των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης.

Ζητούμε υπεύθυνη απάντηση και λύση του ζητήματος μέσα και από το ερώτημα που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου Αραχωβίτης Στ., Γκιόλας Γ., Παπαηλιού Γ., Χαρίτσης Αλ. Και Ψυχογιός Γ. προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.