Πολιτικη

Στη Μεγαλόπολη θα "πέσουν" όλα τα έσοδα από το λιγνιτόσημο

Τι αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΑΠ.

Οι πιστώσεις από το λιγνιτόσημο θα διατεθούν για να χρηματοδοτήσουν όσα από τα έργα που περιέλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην πρόσφατη πρότασή της προς την κυβέρνηση για τη Μεγαλόπολη, δεν ενταχθούν ενδεχομένως σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Αυτό αποφασίστηκε χθες, Τετάρτη 13 Μαΐου, κατά την υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του ΕΑΠ, η οποία αφορούσε την αξιοποίηση του λιγνιτόσημου.

"Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για όσα από τα συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ έργα που έχουν προταθεί από την Περιφέρεια για τη Μεγαλόπολη στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν ενταχθούν, ενδεχομένως, σε χρηματοδότηση", δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, αποφασίστηκε να υπάρξει σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Μεγαλόπολης, της "Αρκαδία" Α.Ε. και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της σύμβασης θα αποτελέσει η ωρίμανση του φακέλου και η ολοκλήρωση των μελετών (ρυμοτομίες, δίκτυα κλπ) οι οποίες αφορούν το Βιοτεχνικό Πάρκο των 400 στρεμμάτων -"το πρώτο και πιο σημαντικό έργο στην περιοχή της Μεγαλόπολης", όπως είπε ο Π. Νίκας.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική συνεργασία με τον ομόλογό του της Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη σχετικά με την προετοιμασία δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει ενώπιον της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) στην μεταλιγνιτική εποχή, η οποία αύριο Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, συνεδριάζει για τρίτη φορά.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.