Πολιτικη

"Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και ζητάμε τη συνεργασία τους"

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη.

Την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, ο Δήμαρχος Τρίπολης ανέφερε μια σειρά από μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και το τι θα ισχύσει σχετικά με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων εστίασης.

Ουσιαστικά, ο Δήμος Τρίπολης απαλλάσσει τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές, για όσο χρονικό διάστημα διήρκεσε το "lockdown", από τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο- όσον αφορά τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και τα ενοίκια τους. 

Επίσης, αποφασίστηκε να γίνουν, αντίστοιχα, μειώσεις σε όσες επιχειρήσεις πλήττονται, στο επίπεδο που επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο.

"Η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει"

Ο κ. Τζιούμης τόνισε πως είναι απαραίτητη η συμμόρφωση και η συνεργασία των ιδιοκτητών καταστημάτων και η τήρηση των υγειονομικών κανονισμών. Για τη διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων, ανέφερε πως θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να κάνουν αίτηση- με σχέδιο μηχανικού- στην αρμόδια υπηρεσία. 

Οπωσδήποτε, ζήτησε τη συνεργασία όλων και δήλωσε πως είναι πεπεισμένος πως θα υπάρξει αυτή.

"Ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης έδειξε πως μπορεί να είναι αποτελεσματικός"

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, σχολιάζοντας το μέχρι τώρα υγειονομικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απέδωσε τα "εύσημα" στην κυβέρνηση, αλλά προσέθεσε πως η κρίση απέδειξε πως η τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε πολύτιμος αρωγός στην υλοποίηση του ανάλογου σχεδιασμού. 

Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον κ. Τζιούμη, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης και για το επόμενο χρονικό διάστημα όταν και θα πρέπει ν' αντιμετωπιστούν οι οικονομικές, κυρίως, συνέπειες της πανδημίας.

Τέλος, να σημειωθεί πως στην Τρίπολη, την Παρασκευή 29 Μαϊου, κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας προέβησαν σε ελέγχους καταστημάτων σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Η "φύση" των ελέγχων ήταν " προληπτική" και έγιναν μόνο συστάσεις σε ιδιοκτήτες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Τρίπολης, η παρούσα Δημοτική Αρχή, θεωρεί χρέος της και προσπαθεί συνέχεια να είναι δίπλα στους δημότες, κάνει ό, τι μπορεί ώστε να συνδράμει στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης έδωσε συνέντευξη τύπου αναφερόμενος στις συντονισμένες, γρήγορες και αποφασιστικές δράσεις που έλαβε η δημοτική αρχή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις στις τοπικές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρηματίες και τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου που διέκοψαν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού, θα απαλλαγούν 100% από το μίσθωμα του επαγγελματικού ακινήτου για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο σε αντίθεση με τη Κυβέρνηση που αποφάσισε μείωση 40%...

Για τα καταστήματα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα οποία δεν είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους αλλά εντούτοις έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κορονοϊού, προβλέπεται μείωση του μισθώματος κατά 30% για τους τρεις αυτούς μήνες.

Για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις έχουμε προχωρήσει σε απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για αυτούς τους μήνες.

Τον Φεβρουάριο, πριν τον κορονοιό,μειώσαμε τα τέλη κατάληψης για τους κοινόχρηστους χώρους κατά 30%.

Τον Μάρτιο απαλλάξαμε όλους τους επαγγελματίες από τα τέλη κατάληψης για κοινόχρηστους χώρους για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. 

Παραχωρούμε το μέγιστο κοινόχρηστο χώρο που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου απαλλάσσουμε τις επιχειρήσεις από τα τέλη κατάληψης για κοινόχρηστους χώρους κατά 50%.

Συμμετείχε ο Δήμος Τρίπολης στο Startup Greece Week - Τρίπολη 2020 για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πραγματοποιούμε συνεχείς απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων.

Προβάλλουμε διαφημίσεις στα Μ.Μ.Ε για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Δόθηκε παράταση στην εξόφληση των λογαριασμών της Δ.Ε.Υ.Α.Τ έως 1η Ιουνίου 2020. Η έκπτωση 15 % - επί της αξίας του νερού – ισχύει και για την παραπάνω παράταση.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Οι ρυθμίσεις - παρεμβάσεις κρίνονται αναγκαίες, για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας της πόλης μας και ανταποκρίνονται άμεσα στο περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Βασικός μας στόχος είναι να ανακάμψει η τοπική οικονομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.