Πολιτικη

O Παπαηλιού στις διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Τρίπολη (photos)

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού στις διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Τρίπολη.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά την επίσκεψή του στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενημερώθηκε από τους διευθυντές για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Αρκαδίας ιδίως μετά την αναστολή της λειτουργίας τους κατά την περίοδο της πανδημίας και στη συνέχεια την επανεκκίνησή τους και συζήτησε για την προοπτική της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Γιώργος Παπαηλιού επεσήμανε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία που έπρεπε να λειτουργήσει  κατά την περίοδο της πανδημίας δεν κατέστη εφικτή σε μεγάλο βαθμό,  λόγω  της μη χορήγησης του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού στους διδάσκοντες και τους μαθητές. Η δε «ζωντανή» μετάδοση της διδασκαλίας με κάμερα, δεν πραγματοποιήθηκε, χάρη στη σθεναρή αντίδραση των εκπαιδευτικών, αφού, εκτός του αντιπαιδαγωγικού χαρακτήρα της, έθετε και σοβαρό ζήτημα παραβίασης των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών.   

Κατά το νέο σχολικό έτος, ο προγραμματισμός πρέπει να γίνει με τρόπο που να διασφαλίζεται η υγειονομική προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών και η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και στην προσχολική αγωγή και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.   

Γι΄ αυτήν πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο προγραμματισμός που είχε γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού  στην ειδική αγωγή έχει δρομολογηθεί, στη  γενική αγωγή έχει παγώσει.  

Πάντως δε η πρόσληψη αναπληρωτών να γίνει με τρόπο και σε χρόνο που τα σχολεία να ανοίξουν χωρίς κενά και στην ώρα τους. Όχι όπως έγινε κατά το εν εξελίξει σχολικό έτος, ιδίως στα σχολεία της περιφερειακής Αρκαδίας.  

Αποτελεί ύψιστη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση  υπό καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας σε όλους τους πολίτες της. 

Η επίσκεψη συνέπεσε με τη συζήτηση στη Βουλή  του νομοσχεδίου,  το οποίο βρίσκει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αντίθετο. Εκπέμπει μία αντπαιδαγωγική αντίληψη και αναπαράγει ένα υπόδειγμα εκπαίδευσης που ενισχύει τις ανισότητες εις βάρος των μαθητών των λαϊκών τάξεων και αυτών της επαρχίας.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.