Πολιτικη

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Αρκαδίας την Πέμπτη

Το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πετρινού.

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Το σύνθημα «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα.

Μετά την καραντίνα και την επιστροφή στην «κανονικότητα» βιώνουμε όλο και πιο έντονα τι μέλλον προετοιμάζεται για εμάς. Η νέα οικονομική κρίση είναι εδώ και επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο λαός , εμείς οι εργαζόμενοι θα την πληρώσουμε πάλι, αν τους αφήσουμε .

Για αυτό η απάντηση μας πρέπει να είναι δυνατή , μαχητική «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»! Σήμερα είναι η ώρα να υψώσουμε τη φωνή και το ανάστημά μας, σήμερα , ΤΩΡΑ ,και όχι να πούμε άλλη  μια φορά  «άσε τώρα γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα».  Κυβέρνηση και  μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν να βγουν λάδι για αυτό κάνουν «έκκληση» στους εργαζόμενους να μην αντιδρούν και να δεχτούν αδιαμαρτύρητα όσα θέλουν να μας φορτώσουν γιατί η κατάσταση είναι «έκτακτη και δύσκολη»…

Η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, η εκμετάλλευση τόσα χρόνια όλων των εργαζομένων είναι η πραγματική έκτακτη και δύσκολη γιατί αφορά την επιβίωσή μας , το μέλλον των παιδιών μας. Δε μπορούμε να ζούμε καθημερινά με το άγχος αν θα έχουμε δουλειά, αν θα πληρωθούμε, πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Δε μπορούμε να ζούμε με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο. 

Ήδη με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στο κλάδο είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα, ακόμα πιο βάρβαρη κατάσταση με απολύσεις, αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, ωράρια λάστιχο, ρεπό και υπερωρίες που δε δίνονται, δουλειά τις Κυριακές.

Να δυναμώσει η μεταξύ μας αλληλεγγύη. Μαζί με τους συναδέλφους από άλλους κλάδους που αγωνίζονται για να έχουν δουλειά,  πρέπει να απαιτήσουμε:

• Να καταργηθούν οι Π. Ν.Π. και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.

• Εισόδημα για όλους.

• Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

• Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Όλοι την Πέμπτη 11 Ιούνη, 7μμ στην πλ. Πετρινού, στην Τρίπολη!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.