Πολιτικη

Επερώτηση Νικολάκου στο Πε.Συ.

Για "τη διασπορά εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης στην Πελοπόννησο".

Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Επερώτηση προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη ενημέρωση εκ μέρους όλων των αρμοδίων φορέων ότι οι επόμενοι μήνες είναι πολύ επικίνδυνοι για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.

Επειδή,   μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί από το Αρχηγείο και το αρμόδιο Υπουργείο η επίσημη κατανομή των εναερίων μέσων δασοπυρόσβεσης όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου.

Επειδή,   στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει μείωση των εναερίων μέσων εφόσον έχουν ήδη αποσύρει από την Τρίπολη, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Pezetel», τα οποία είναι απολύτως κατάλληλα για το εδαφικό ανάγλυφο της Πελοποννήσου καθώς προσεγγίζουν δύσβατες και ορεινές εκτάσεις.

Επειδή,   η χρήση των «Pezetel», τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας έχει κριθεί απολύτως αναγκαία, σε ότι αφορά την επιτήρηση για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Επειδή,   η μετακίνηση των δύο «Pezetel», εγκυμονεί πολύ μεγάλο κίνδυνο ιδιαίτερα για το Μαίναλο και τον Πάρνωνα με τις ιδιαιτερότητες των δύο συγκεκριμένων ορεινών όγκων.

Επειδή,   η βάση του μισθωμένου ελικοπτέρου βαρέως τύπου στην Τρίπολη δεν καλύπτει το έλλειμα αεροπυρόσβεσης που προκύπτει από την απόσυρση των δύο «Pezetel».

Επειδή,   υπάρχει μεγάλη ανησυχία γενικότερα και σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό αλλά κυρίως στη μείωση των εναερίων μέσων κατάσβεσης πυρκαγιών στην Περιφέρεια μας.

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα προκειμένου να επιστρέψουν στη βάση της Τρίπολης τα «Pezetel», που υπήρχαν τις προηγούμενες χρονιές;

• Ποιος και για ποιο λόγο, αποφάσισε την απόσυρση και τη μεταφορά τους στην Ανδραβίδα ή την Ζάκυνθο;

• Σε τι ενέργειες έχει προβεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε από τη μείωση των μονίμων πυροσβεστών στην Πελοπόννησο με επίκεντρο την μεγάλη μείωση στην Μεσσηνία κατά 24 άτομα;

• Πότε αναμένεται η εγκατάσταση ελικοπτέρου μεσαίου τύπου στην Καλαμάτα; 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.