Πολιτικη

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Τρίπολη (photos)

Σύσσωμη η τοπική, πολιτική ηγεσία υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Η κ. Αγγελοπούλου συμμετείχε σ' ευρεία σύσκεψη για τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821, παρουσία των Βουλευτών του Νόμου, του κ. Δημάρχου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Βλάσης: Είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και την Αρκαδία

Ο Υφυπουργός των Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας με τη ΝΔ, Κώστας Βλάσης τόνισε πως ο εορτασμός των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για να δειχθεί πως οι Έλληνες κατάφεραν το "ακατόρθωτο" αλλά και η πρόοδος που έχει γίνει έκτοτε.

Κωνσταντινόπουλος: Να μην γίνει ό,τι έγινε μετά τους Ολυμπιακούς του 2004...

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΚιΝΑλ εστίασε στην μη ορθή εκμετάλλευση της επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας κατά την περίοδο που ακολούθησε τη διοργάνωση κι ευχήθηκε να μην συμβεί το ίδιο με τους εορτασμούς για το 1821.

Σύντομες τοποθετήσεις πραγματοποίησαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαηλιού, Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας.

Αγγελοπούλου: Αυτό που "χάθηκε" μετά τους Ολυμπιακούς ήταν ο εθελοντισμός και η "ομόνοια"

Η Πρόεδρος του "Αθήνα 2021" περιέγραψε τις κατευθυντήριες γραμμές και τους στόχους της Επιτροπής, τονίζοντας πως το 2021 δεν θα βασιστεί  σε  μια σειρά απλών "εορτασμών" πανηγυρικού χαρακτήρα, αλλά θα εστιάζει στο παρόν και στο μέλλον της χώρας και της εκάστοτε περιοχής.

Επί της ουσίας, η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε πως το 2021 πρέπει ν' "ανοίξει" δρόμους για το μέλλον, περιγράφοντας το ως "η ευκαιρία μας".

Η "βαριά" πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Αρκαδίας- αλλά και κάθε περιοχής-, σύμφωνα με την κ. Αγγελοπούλου, θα πρέπει να είναι η "μαγιά" επάνω στην οποία θα βασιστεί η  αναπτυξιακή διάσταση που οφείλουν να έχουν οι εκδηλώσεις ή οι υποδομές που θα υλοποιηθούν λόγω των 200 ετών από το 1821.

Να σημειώσουμε πως και ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Τζιούμης, αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, την προσέλκυση επισκεπτών και την ψηφιακή αναβάθμιση υφιστάμενων ή νέων υποδομών.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε και ζωντανή σύνδεση, μέσω διαδικτύου, μ' εκπρόσωπο της Αρκαδικής Ομογένειας στις ΗΠΑ.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, που έλαβε χώρα στο παλιό δημαρχείο Τρίπολης η κ. Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, το κατάστημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού "Η Ένωση" και απόλαυσε τον παραδοσιακό Ελληνικό καφέ στο Μεγάλο Καφενείο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.