Πολιτικη

Νίκας γι' απορρίμματα: Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει!

Δια ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020.

Η έβδομη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου διεξάγεται στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, εναρμονισμένο με τα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρώτο θέμα αποτέλεσαν επερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων (κύριοι Γόντικας και Πετράκος), οι οποίες αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και στο ζήτημα που έχει προκύψει εσχάτως με έγγραφο της Κομισιόν που θέτει υπό αμφισβήτηση την μερική χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε.

Ο κ. Νίκας δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

 Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι ευθύς, αυτή τη στιγμή. Για την ιστορία να πω πως ήμουν παρών όταν το 2013 χειροκροτούσε το έργο η μισή κυβέρνηση, το 2015 φαίνεται πως υπήρχε  "άλλος δρόμος" αλλά το 2017 η προηγούμενη Κυβέρνηση συμπορεύτηκε.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επί της ουσίας, δεν στηρίζεται ο "θόρυβος" σε κάποια βάση, το μόνο θέμα είναι ποιος θα δώσει τα χρήματα, μετά από 15 μήνες το θέμα θα ξεκαθαριστεί. Υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν θέλω να το αναλύσω.

Ουσιαστικά, ο κ. Νίκας επιβεβαίωσε πως δεν είναι καθόλου σίγουρη η συγχρηματοδότηση του έργου της Σ.Δ.Ι.Τ για τ' απορρίμματα από την Ε.Ε. και, συνεπώς, θα κριθεί αρκετά αργότερα το κατά πόσο θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός- με ότι αυτό συνεπάγεται για τους Έλληνες φορολογούμενος και δη και τους κατοίκους της Πελοποννήσου.

Ερωτήσεις τέθηκαν και από την κ. Νικολάκου, τον κ. Γιαννακούρα και τον κ. Τατούλη.

Η μεν πρώτη έθεσε ερώτημα για την υπόθεση με το σήμα της "Μυθικής Πελοποννήσου", που αποσύρθηκε με απόφαση του κ. Νίκα μετά από σωρεία ατιδράσεων εκ μέρους της "Νέας Πελοποννήσου", λόγω της "ναζιστικοειδούς αισθητικής" που είχε. Η κ. Νικολάκου, μάλιστα, ρώτησε πως ο κ. Νίκας δεν είχε λάβει γνώση εγκαίρως περί του σήματος, δηλώνοντας, κατόπιν εορτής, πως "δεν γνώριζε". Επί αυτού, ο κ. Νίκας δεν απάντησε, περιοριζόμενος να υποστηρίξει πως, προφανώς, δεν υπήρχε από καμία πλευρά η πρόθεση να υπάρξει "φιλοναζιστική" αναφορά στο σήμα της "Μυθικής Πελοποννήσου".

Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στην μετεγκατάσταση Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Μεγαλόπολης (Τριπόταμος), λόγω της Δ.Ε.Η, ζητώντας να γίνει αυτή με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της ιστορίας του οικισμού. Μάλιστα, αιτήθηκε την υιοθέτηση ψηφίσματος προς τον Πρωθυπουργό από το Συμβούλιο. Το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Τέλος, ο κ. Τατούλης ζήτησε, επίσης, ψήφισμα "καταδίκης" από το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με την πρόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας να μετατρέψει το ναό της "Αγίας Σοφίας" στην Κωνσταντινούπολη (σημερινή Ιστανμπούλ) από "μουσείο" σε "τζαμί". Ο κ. Τατούλης επέμεινε πως το ψήφισμα δεν πρέπει να έχει "εθνικιστική χροιά".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.