Πολιτικη

Περιφερειακό Συμβούλιο: Έργα και αμοιβές συμβούλων στη.."σέντρα"

Οι εγκρίσεις τροποποιήσεων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Π.Ε. Λακωνίας "πυροδότησαν" γενικότερη κριτική απέναντι στις πρακτικές της διοίκησης του κ. Νίκα.

Οι περισσότεροι επικεφαλής των μειοψηφικών παρατάξεων καταψήφισαν την δαπάνη 600.000,00 για "συμβουλευτικές υπηρεσίες τεχνικής φύσεως", σχετικές με την υλοποίηση έργων στη Λακωνία, ενώ, αντίθετα, η παράταξη του κ. Γιώργου Δέδε φάνηκε "δεκτική" στο να εγκρίνει τα συγκεκριμένα θέματα της ημερησίας διάταξης.

Η "απένταξη" από το Τεχνικό Πρόγραμμα μη ώριμων προς υλοποίηση έργων από την Περιφερειακή Αρχή, μια πρακτική που αμφισβητήθηκε, ως προς την ορθότητά της, από μέρους της παράταξης του κ. Τατούλη αλλά και η αναφορά της κ. Νικολάκου σε "αμοιβές 2.500.000,00 ευρώ προς Τεχνικούς Συμβούλους μέσα σε δέκα μήνες", οδήγησαν σε μακροσκελή συζήτηση την ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πέρα από το συνήθη "διαγκωνισμό" μεταξύ παρατάξεων που αφορά την "πατρότητα" των έργων- μια πρακτική που όχι μόνο δεν αφορά την ουσία αλλά ούτε και τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την υλοποίηση έργων. 

Από εκεί και πέρα, με δεδομένη την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, είναι, τουλάχιστον, αδόκιμο να υπάρχουν αναφορές σε αμοιβές πολλών χιλιάδων ευρώ προς "Τεχνικούς Συμβούλους" εκτός Δημοσίου τομέα, χωρίς, μάλιστα, να δίνονται επαρκείς αιτιολογήσεις εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως, μετά από την "εργαλειοποίηση" της αναπτυξιακής εταιρείας "Πελοπόννησος Α.Ε." προεκλογικά προκειμένου να εμφανιστεί ως "εστία κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος", η ίδια αναπτυξιακή σήμερα "παίζει" σημαίνοντα ρόλο στο σχεδιασμό της σημερινής Περιφερειακής Αρχής.

 

Ο κ. Νίκας, γι' ακόμη μια φορά, άσκησε κριτική στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή σχετικά με την "πρόχειρη, προεκλογική πρακτική ένταξης έργων" αλλά και χαρακτήρισε τις αναπτυξιακές εταιρείες, εν γένει, "πηγές σπατάλης και γραφειοκρατίας" που αποδυνάμωσαν το Δημόσιο τομέα. Επανέλαβε πως η εταιρεία βρίσκεται υπό καθεστώς ελέγχου- ιδιαιτέρως χρονοβόρου, προφανώς..- και πως θ' αλλάξει μορφή, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.