Πολιτικη

winamp wmp real qt

"Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς σύγχρονο σιδηρόδρομο"

Στην Τρίπολη ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο, κατά δήλωση του, "μίσος Αρκάς", βρέθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη , 16 Ιουλίου 2020, προκειμένου να παρευρεθεί στην υπογραφή χρησιδανείου που αφορά την αποκατάσταση και ανάπτυξη της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ στην Κορινθία.

Ο κ. Καραμανλής, αφού αναφέρθηκε στα αυτονόητα οφέλη της δημιουργίας ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, τόνισε πως οι εποχές που υπουργοί ανακοίνωναν έργα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους, έχει τελειώσει.

"Εμείς θα λέμε λίγα και σοβαρά", δήλωσε, κάνοντας ειδική μνεία στο έργο της "παράκαμψης Λαγκαδίων"- ένα έργο που αφορά το οδικό δίκτυο και έχει προϋπολογισμό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Βλάσης: Έργο πνοής η παράκαμψη των Λαγκαδίων για την Αρκαδία

Ο υφυπουργός των Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, υποδεχόμενος τον κ. Καραμανλή, "ξεχώρισε" το παραπάνω έργο, αναγνωρίζοντας πως είναι δύσκολο και κοστοβόρο.

Ωστόσο, δήλωσε πως είναι ευτυχής η συγκυρία της απόλυτης συμπόρευσης μεταξύ Κυβέρνησης και Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ επεσήμανε πως τόσο η Πελοπόννησος όσο και η Αρκαδία έχουν ανάγκη έργα βελτίωσης των υποδομών τους, καθώς, όπως υποστήριξε, τα τελευταία χρόνια δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Νίκας: Πολύ σημαντικό "βήμα" ο σιδηρόδρομος

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Νίκας, αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς- ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ-, έκανε, μεταξύ άλλων, ειδική αναφορά στο πόσο νευραλγικό ρόλο θα "παίξει" το σιδηροδρομικό δίκτυο και για την "μεταλιγνιτική εποχή" της Μεγαλόπολης αλλά και ολόκληρης της Αρκαδίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.