Πολιτικη

Μπούζα: Με ευθύνη Νίκα απόλυτη η Πελοποννησιακή τουριστική καθίζηση

Επίθεση της τ. Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στην περιφερειακή αρχή.

Ουδείς αναμένει αυτήν την περίοδο όπου το φάσμα της πανδημίας του covid 19 βρίσκεται πάνω από την ανθρωπότητα, κάποια Χώρα να υπερβεί κανόνες, απαγορεύσεις και πρωτόκολλα και να επαναφέρει την κατάσταση στον τουρισμό που ίσχυε την περσινή χρονιά.

Στην Πελοπόννησο ζήσαμε ένα δράμα από τη νέα Περιφερειακή Αρχή Νίκα που θεώρησε δόκιμο, προκειμένου να πλήξει την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη , να πλήττει συνεχώς την ίδια την  Πελοπόννησο,  τόσο ο ίδιος ο νέος Περιφερειάρχης, όσο και κάποια στελέχη της παράταξής του, με δηλώσεις, ακόμη και σε πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ. 

Έτσι, διαστρεβλώνοντας παντελώς την αλήθεια και χρησιμοποιώντας επίσημα στοιχεία με αντιστρόφως ανάλογη οπτική από την πραγματική, ακούσαμε πως στην Πελοπόννησο κατέχουμε το….80% των αρχαιολογικών χώρων της χώρας, αλλά δεν το εκμεταλλευόμαστε, κάτι φυσικά παντελώς ανακριβές, πως στα τουριστικά έσοδα συνεισφέραμε μόνο το 2,4% στο ΑΕΠ της Χώρας , ενώ η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, διότι τα πραγματικά στοιχεία ήταν 2,7% και βρισκόμαστε στην   6η θέση σε τουριστικά έσοδα από τις λοιπές Περιφέρειες της Χώρας. 

Για να γίνει μάλιστα κατανοητό αυτό το μέγεθος, αναφέρω πως ευτυχώς που δεν είχαμε στρέψει αποκλειστικά τα έσοδά μας και τις δράσεις μας μόνο στον τουρισμό, διότι σήμερα με την κρίση της πανδημίας θα ήμασταν σε απόλυτα δυσχερή θέση. 

Μία συνετή πολιτική στην αυτοδιοίκηση κ. Νίκα , δεν στρέφει αποκλειστικά σε έναν παραγωγικό τομέα τις δυνάμεις του τόπου. 

Έτσι, επειδή είχαμε άλλη πολιτική ανάπτυξης και του πρωτογενή και του τριτογενή τομέα και των εξαγωγών και της μεταποίησης και πολλών άλλων ακόμη δραστηριοτήτων, εκτός του τουρισμού, σήμερα  επιβιώνουμε στην ενσκήψασα παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση. 

Ο τουρισμός όμως , πάντα ήταν σημαντικό μέγεθος για τον τόπο μας και βοηθούσε στην απασχόληση και φυσικά συνεισέφερε σε όλους τους λοιπούς παραγωγικούς τομείς.

Μετά το φιάσκο των πανάκριβων υγειονομικών πρωτοκόλλων στα οποία καίριες ομάδες εργαζομένων δεν συμμετείχαν πχ μεταφορείς, είδαμε και ολόκληρες Περιφερειακές Ενότητες ή περιοχές, να κινούνται μέσω των Επιμελητηρίων, κατά μόνας. Όλοι οι λοιποί αυτοδιοικητικοί θεσμοί στη Χώρα δεν πλήρωσαν σχεδόν ούτε ευρώ, μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οφείλει να δικαιολογήσει αρμοδίως γιατί πλήρωσε τόσο υπέρογκο ποσό σε κάτι που είχε παραχωρηθεί δωρεάν από το κράτος. 

Ερχόμαστε σε άλλες δράσεις που έπρεπε να τρέξουν και δεν είδαμε ….Το αεροδρόμιο Καλαμάτας φέτος, αργοπεθαίνει…. 

Εκτός η AEGEAN εκτός και η  J 2, εκτός πολλές ακόμη συνδέσεις με διάφορες Χώρες και μειωμένα και τα δρομολόγια με Θεσσαλονίκη. Αναμένουμε να ενημερωθεί η κοινωνία που αγωνιά, οι ξενοδόχοι που δεν άνοιξαν καν τις επιχειρήσεις τους, τα μικρά τουρ. καταλύματα που δεν έχουν καμία κράτηση, οι εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι κλπ, σε ποίες ενέργειες έχετε προβεί κ.Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για να στηρίξετε τις αεροπορικές εταιρείες που ερχόντουσαν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας; 

Ποιες συζητήσεις και ποίες προτάσεις κάνατε  π.χ.  με την AEGEAN, με την J 2, που έστω και δειλά είχε αναπληρώσει την απώλεια της THOMAS COOK για τον τόπο και θα έφερνε περίπου 600 Βρετανούς κάθε εβδομάδα και θα ενίσχυε κυρίως τη Μάνη και την Πυλία, αλλά και με άλλες ακόμη αεροπορικές εταιρείες που ακύρωσαν την Πελοπόννησο;

Ποια δράση όντας μέσα Ιουλίου ξεδιπλώσατε για την ενίσχυση έστω του εσωτερικού τουρισμού; Ποία δράση δρομολογήσατε από κοινού με τους Δήμους της Πελοποννήσου; Αναδείξατε πχ τη δυναμική των camping στην Πελοπόννησο που είναι μία πρόσφορη πρόταση την περίοδο αυτή του κωρονοϊού;  

Ως παράδειγμα θα αναφέρω την ευρύτερη περιοχή της Φοινικούντας, όπου μπορεί με ασφάλεια να δεχτεί πάνω από 2000 άτομα σε camping .

Φανταστείτε σε όλη την Πελοπόννησο πόσα άτομα θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε τέτοιες δομές, που έχουν μεγάλη δυναμική.

Ποία δράση δρομολογήσατε σε περιοχές της Ευρώπης που επιλέγουν τον τουρισμό φύσης, δραστηριοτήτων και εναλλακτικότητας; 

Ανησυχώ, διότι η τουριστική Πελοπόννησος  με τη δική σας Περιφερειακή Διοίκηση βρίσκεται εν υπνώσει κυριολεκτικά  στο θέμα του τουρισμού και επιβάλλεται κ.Νίκα να λάβετε μέτρα χωρίς να σκέφτεστε το πολιτικό κόστος.

Ήδη τα λάθη σας είναι πολλά και συνεχή, αν συνυπολογίσουμε και την περίεργη επιλογή λογοτύπου ναζιστικού ύφους του προορισμού Μυθική Πελοπόννησος που μας εξέθεσε όλους και περισσότερο εσάς.

Άμεσα λοιπόν λάβετε μέτρα και καλόπιστα και με διάθεση συνεργασίας σας τα επισημαίνω, διότι το στοίχημα του τουρισμού στον τόπο μας δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί….. έχουμε όλοι ευθύνη .

Εμείς οφείλουμε να σας επισημαίνουμε τα λάθη και τις υστερήσεις, να προτείνουμε και να έχουμε διάθεση συνεργασίας κι εσείς, άμεσα να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και να επιδείξετε αληθινή διάθεση συνεργασίας κι όχι τη συνήθη ψευδεπίγραφη, αφήνοντας φυσικά πίσω σας όσα ανακριβή υποστηρίξατε ,προκειμένου να κερδίσετε τις εκλογές στην Περιφέρεια.

υμηθείτε την ευθύνη σας και πως χιλιάδες Πελοποννήσιοι περιμένουν τις πρωτοβουλίες σας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.