Πολιτικη

Bλάσης: Τα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην "πρώτη γραμμή"

Συμμετοχή Υφυπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Βλάση, στην πρώτη τηλεδιάσκεψη ιατρών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

 

Στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου και του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ» και σε συνέχεια της ανάληψης νέων εναλλακτικών πρωτοβουλιών λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, η πρώτη τηλεδιάσκεψη ιατρών ελληνικής, κυπριακής και αιγυπτιακής καταγωγής, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στo εξωτερικό ή στη χώρα τους. 

 

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Βλάσης, ο Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας αρμόδιος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φ. Φωτίου και η Υπουργός Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου, N. Makram.

 

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία αξιόπιστων Εθνικών Συστημάτων Υγείας για την αντιμετώπιση των υγειονομικών προκλήσεων της εποχής μας και εξήρε τις τεράστιες  προσπάθειες και τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει το ιατρικό, νοσηλευτικό και επιστημονικό προσωπικό. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ερευνητικό έργο που διεξάγεται παγκοσμίως προκειμένου να βρεθεί εμβόλιο και εστίασε στη σπουδαιότητα επίτευξης συνεργιών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και εμπειριών στις εξελίξεις για τον Covid-19. Ο κ. Βλάσης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των τριών χωρών, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε και η σημερινή τηλεδιάσκεψη, και αναφέρθηκε στο σχεδιαζόμενο εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

(Δελτίο Τύπου)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                              

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.