Πολιτικη

Σωματείο εργαζομένων Αρκαδίας: Το "ατύχημα" στο Μεγαβούνι

Ανακοίνωση που αφορά το εργατικό ατύχημα στο Μεγαβούνι δημοσιοποίησε το σωματείο εργαζομένων σε επιχειρήσεις της Αρκαδίας.

Το σχετικό Δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ 

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Τρίπολη 29/07/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε σοβαρά σε εργασίες του εργολάβου που διαχειρίζεται τα σκουπίδια στο Μεγαβούνι.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης, όπως των απορριμμάτων, και την ανάθεσή τους σε εργολάβο που σκοπό έχει τη μεγιστοποίηση του κέρδους του. Τα μέτρα ασφάλειας και υγείας της εργασίας θεωρούνται κόστος από τους εργολάβους και δεν λαμβάνονται.

Υπεύθυνοι για αυτά τα «ατυχήματα» εκτός από τον εργολάβο είναι και όσοι στηρίζουν αυτή την πολιτική ιδιωτικοποίησης βασικών υπηρεσιών των Δήμων.

Ευχόμαστε ο συνάδελφος να μπορέσει να αναρρώσει χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην υγεία του.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και οργανωμένα, με συλλογικές διαδικασίες να απαιτήσουν να τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας να προβεί το συντομότερο δυνατό στην διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.