Πολιτικη

Στην Καλαμάτα και όχι στην Τρίπολη το "covid-νοσοκομείο"!

Παρά την αίτηση του κ. Νίκα να οριστεί το Παναρκαδικό ως τέτοιο..

 Η έκτη Υγειονομική Περιφέρεια αποφάσισε ν' αναλάβει το ρόλο αυτό το νοσοκομείο της Καλαμάτας. Όπως αναφέρεται σχετικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει “πάση δυνάμει” το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ορίστηκε ως covid νοσοκομείο.

 

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα ενισχυθεί άμεσα με 4.000.000 ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών του.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Νίκας είχε ζητήσει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στην Τρίπολη, να λειτουργήσει ως τέτοιο νοσοκομείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον κεντροβαρικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας.

 

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εξέφρασε την θέση ότι η λειτουργία ενός τέτοιου νοσοκομείου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί “βήμα που στηρίζει το δημόσιο συμφέρον και ανακουφίζει ιδιαίτερα τους φτωχούς ανθρώπους”.

 

Φαίνεται πως υπερίσχυσαν κριτήρια όπως η συγκέντρωση του πληθυσμού και όχι η γεωγραφική θέση. Θα πρέπει, πάντως, να τονίσουμε πως ο κ. Νίκας είχε ζητήσει να οριστεί το Παναρκαδικό ως "νοσοκομείο αναφοράς" και όχι "covid- νοσοκομείο". Ανάμεσα στις δυο ιδιότητες, υπάρχει διαφορά που άπτεται των αρμοδιοτήτων τους αλλά και των δυνατοτήτων τους.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.