Πολιτικη

Απορρίμματα και.."μαυσωλεία" στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή από εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης.

"Ενστάσεις" από τον κ. Τσιαμούλο για μια σειρά  καθυστερήσεων που κατ' αυτόν σημειώνονται σε θέματα, όπως η "τύχη" του Βοσυνιώτειου. Ο κ. Βόσνος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε "πρόχειρη" τη διαδικασία με την οποία εγκρίθηκε - δια περιφοράς- η πρόταση του κ. Ταλαγάνη περί δημιουργίας μνημείου στην Πλατεία 'Αρεως.

Ο κ. Τζιούμης αντιπαρήλθε τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο κ. Βόσνος και περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από καμία παράταξη σχετικά με την εν λόγω απόφαση.

Όσον αφορά τον γενικό σχεδιασμό για το 2021, ο Δήμαρχος Τρίπολης παρέπεμψε το θέμα στην πολιτεία και άλλους φορείς- όπως το Ελλάδα 2021- που, όπως είπε, δεν έχουν απαντήσει στις προτάσεις του Δήμου. " Τι να πούμε αφού δεν έχουμε συγκεκριμένα πράγματα;" ήταν η ουσία της τοποθέτησης του κ. Τζιούμης.

Όπως αναφέρθηκε, η πρόταση του κ. Ταλαγάνη έχει λάβει, απλά, μια καταρχήν έγκριση με ζητήματα όπως η χωροθέτηση αλλά και οι άδειες που πιθανώς να χρειαστούν να παραμένουν σ' εκκρεμότητα.

Αγωνία" για τ' απορρίμματα..;

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρίπολης, προς ώρας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ωστόσο, απαντώντας σ' ερώτηση του κ. Τσιαμουλου, ανέφερε πως, σε περίπτωση που θα χρειαστεί η Τρίπολη να μεταφέρει απορρίμματα άλλου, κάτι τέτοιο θα είναι αφενός κοστοβόρο και αφετέρου πολύ δύσκολο- καθώς καμία από τις περιοχές που "φιλοξενούν" σχετικές, έννομες υποδομές δεν δέχεται περαιτέρω επιβάρυνση, παρά μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μάλιστα, αναφέρθηκαν τα παραδείγματα της Φυλής, του Ξυλοκάστρου και της Άμφισσας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.