Πολιτικη

Τζιούμης: "Είμαστε πάντα στο πλευρό των μαθητών" (vid,pic)

"Δίπλα σε μαθητές και καθηγητές του Δήμου μας".

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης παρευρέθηκε στον Αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε, το πρωί της Δευτέρας (14/9/2020), στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Κατά τη σύντομη ομιλία του, ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο. Υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής, ενώ ζήτησε από όλους να κλείσουν τα αυτιά τους σε φωνές που αμφισβητούν τα πάντα.

«Το πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από τις απόψεις των ειδικών επιστημόνων» είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ, δεσμεύθηκε ότι ο Δήμος Τρίπολης θα σταθεί δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στις σχολικές μονάδες, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα προσπαθήσει – στο μέτρο του δυνατού – να καλύψει κάθε ανάγκη που θα προκύψει.

Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος Τρίπολης έκανε έναν μεγάλο αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των σχολικών καθαριστριών και η διανομή μασκών σε κάθε σχολική μονάδα.  

Μέχρι αυτή τη στιγμή, στα σχολεία έχουν διανεμηθεί αντισηπτικά, ενώ για τις μάσκες, παρά το ότι υπήρξε μια καθυστέρηση κεντρικά, έχουν ήδη διανεμηθεί 8.000 σε όλα τα σχολεία της Αρκαδίας. Προς το παρόν έχει δοθεί μία μάσκα για κάθε μαθητή και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί και η δεύτερη.

Στην τελετή του επίσημου Αγιασμού, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Φώτης Γκέσουρας και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Γεωργία Παναγοπούλου.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.