Πολιτικη

Το ΑΚΚΕΛ καταγγέλλει τη Helexpo

Καταγγελίες για φίμωση!

Μόνο ως προσπάθεια φίμωσης του ΑΚΚΕΛ από τη ΝΔ του Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας την Helexpo-ΔΕΘ ως εργαλείο και με την … συμμόρφωση της ΕΡΤ, μπορεί να ερμηνευτεί ο αποκλεισμός του ΑΚΚΕΛ (ως Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας) από το Thessaloniki Helexpo Forum, όπου ο πρωτογενής τομέας υποτίθεται ότι αποτέλεσε σημαντικό θέμα (https://www.helexpo.gr/pressoffice/el/press20200911a). 

Πέρα από αυτό το ειδικό θέμα του Πρωτογενούς τομέα που αποτελεί ένα θεμελιώδες εστιακό σημείο της πολιτικής που προωθεί το ΑΚΚΕΛ, σε κάθε Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι διακαναλικές συνεντεύξεις όλων των κομμάτων ήταν παράδοση και δεδομένο γεγονός.

Για το 2020 όμως ξαφνικά και εντελώς αυθαίρετα η διοργανώτρια εταιρεία Helexpo και φυσικά η Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν και διέταξαν, εκτός από την ακύρωση της ΔΕΘ και τη διοργάνωση ενός μεταλλαγμένου μορφώματος υπό τη μορφή forum, να ακυρώσουν και όλες τις μη επιλεγμένες πολιτικές εμφανίσεις, συνεντεύξεις κλπ. που γίνονταν στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 

Και επέβαλλαν στην ΕΡΤ να απέχει από την παραδοσιακή κάλυψη όσων πολιτικών εκδηλώσεων θα γίνονταν, όπως του ΑΚΚΕΛ.

Από ένα μήνα περίπου το ΑΚΚΕΛ είχε σχεδιαστεί να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ ως είθισται. Είχε προγραμματιστεί και με την ΕΡΤ και από την Helexpo ζητήθηκε η Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00-13:00.

Ένα email από την Helexpo όμως μάς ενημέρωσε ότι δεν μάς παραχωρεί την αίθουσα γιατί λέει δεν είμαστε προσκεκλημένοι του Φόρουμ!!! Φυσικά απαντήσαμε με ερωτήσεις: 1) Ποια πολιτικά κόμματα έχουν προσκληθεί, 2) 

Με ποια κριτήρια προσκλήθηκαν και 3) Αν υπάρχει απόφαση του ΔΣ της ΔΕΘ για αυτό. Η ΕΡΤ μόλις έμαθε πώς δεν θα γίνει η συνέντευξη στον χώρο της ΔΕΘ αρνήθηκε να καλύψει την εκδήλωση όπως παραδοσιακά γινόταν.

Από το ΑΚΚΕΛ θεωρούμε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαίο, είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από την δημιουργία της ΔΕΘ, για εμάς είναι σαφέστατη παρέμβαση της κυβέρνησης του γιου του Μητσοτάκη ώστε να φιμωθεί το ΑΚΚΕΛ. 

Τέτοια «δημοκρατία» είχαμε να δούμε από την χούντα. Εμείς συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο σθένος μέχρι τη νίκη. Ας θυμούνται εκεί στη ΝΔ πώς όλες οι δικτατορίες αργά ή γρήγορα πέφτουν με τον χειρότερο τρόπο για τους δικτάτορες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.