Πολιτικη

Παπαηλιού: "Ωραιοποίηση των πραγμάτων για το προσφυγικό"

"Η μείωση των ροών πρέπει να αποδοθεί κυρίως στην πανδημία του κορωνοϊού."

Με την  ομιλία-ενημέρωση ο Υπουργός Μετανάστευσης προέβη σε ωραιοποίηση των πραγμάτων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.

 Στην αλλαγή του δόγματος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο Υπουργός περιέλαβε και τη φύλαξη των συνόρων. Όμως τα σύνορα φυλάσσονταν, φυλάσσονται και θα φυλάσσονται από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Από Ευρωπαίους αξιωματούχους ακούγονται λόγια συμπαράστασης και συμπάθειας προς την Ελλάδα. Αυτά δεν αρκούν. Χρειάζονται πράξεις, η μετεγκατάσταση  των προσφύγων-μεταναστών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αναλογικά και συνεπώς διαμοιρασμός της ευθύνης μεταξύ τους (των ευρωπαϊκών κρατών). 

Όμως η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει αιτήματα μετεγκατάστασης, όπως δήλωσε η αρμόδια Επίτροπος. Αρκείται στα λόγια, διευκολύνοντας τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.      

Τα κέντρα κλειστών δομών που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δεν ανταποκρίνονται στο ισχύον ευρωπαϊκό πλαίσιο. Βάσει αυτού, οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει, ότι η κατασκευή τους δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Και  πάντως, επειδή «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», η δημιουργία (μεταφορά) της Μόριας σε άλλο χώρο στη Λέσβο αναιρεί την εξαγγελία αποσυμφόρησης των νησιών και μεταφοράς και διασποράς  των προσφύγων-μεταναστών στη ηπειρωτική Ελλάδα. 

Ενόψει της αλλαγής του Κανονισμού του Δουβλίνου, η Ελλάδα, ως άμεσα ενδιαφερόμενη χώρα, οφείλει, διαμορφώνοντας συμμαχίες, να πιέσει,  το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί βάσει της αρχής της ευρωπαϊκής  αλληλεγγύης, ώστε να παύσει να είναι αποθήκη ψυχών για ολόκληρη την Ευρώπη. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.