Πολιτικη

Τζιούμης: Χρόνια πολλά Τρίπολη!

Το μήνυμα του δημάρχου Τρίπολης για τη σημερινή 199η επέτειο από την Άλωση.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ... 

Σεμνύνονται, δικαιολογημένα, οι απανταχού Τριπολίτες... Χρέος προς εαυτούς ό,τι κάνουμε κι ό,τι πούμε αυτές τις ημέρες... «Προς εαυτούς» - όχι προς τους πρωταγωνιστές ή μάρτυρες της Μάχης της Τριπολιτσάς... 

Εκείνοι πήραν την απόφαση, ξεσηκώθηκαν, έπραξαν. Εκείνοι, οι Μεγάλοι, δεν περιμένουν, δεν προσδοκούν ύμνους και στεφάνους. Τιμώντας τους, τιμάμε εαυτούς... 

Και δίνουμε πρότυπα και δείχνουμε δρόμους ολόφωτους και σίγουρους στους νέους μας, στη νέα γενιά που -χωρίς να φταίει και χωρίς να της αξίζει- παραδέρνει μέσα σε μια κοινωνία όπου, συχνά ή συνήθως, τιμάται το ευτελές, επιβραβεύεται το ασήμαντο, προβάλλεται το αφύσικο και ανήθικο, κυριαρχεί το υλικό και ζωώδες.

Τους νέους, το μέλλον, έχει κατά νουν ο Δήμος Τρίπολης, όταν ευγνωμόνως στρέφει το βλέμμα του και τη σκέψη του στο παρελθόν, σε γεγονότα μέγιστα και θεμελιακά για τη τύχη του έθνους μας, για την ελευθερία της πατρίδας μας, για την αξιοπρέπεια του ανθρώπινου γένους. Τέτοιο γεγονός η 23η Σεπτεμβρίου 1821, θεμέλιο και ήλιος της Μεγάλης Εθνικής Επανάστασης και Αποκατάστασης.

Οι Τριπολίτες είμαστε υπερήφανοι και ευγνώμονες - δεν ξεχνούμε την συμβολή των προγόνων μας.

Χρόνια πολλά Τρίπολη!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.