Πολιτικη

Γούργαρης: "Καταψηφίζουμε τα έργα ηλεκτροδότησης στο Μεγαβούνι"

Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τις εγκαταστάσεις στο Μεγαβούνι στα Δίδυμα της Τρίπολης.

Τα Δίδυμα της Αρκαδίας είναι πλέον γεγονός και σαν λειτουργία και σαν εικόνα.

Ο εργολάβος που εγκαταστήσατε στο  Μεγαβούνι, μέρα με τη μέρα χτίζει τους λόφους με δεματοποιημένα  αλλά και με χύμα απορρίμματα.

Και αυτή η άθλια εγκατάσταση, χτίστηκε πάνω στην πάγια μεθόδευση και τον εκβιασμό των δημοτών μας από τις δυνάμεις της ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών τους στην περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δήμο Τρίπολης, με την απειλή ότι θα μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους να εξαναγκαστούν οι Δημότες να αποδεχτούν την λύση της ΤΕΡΝΑ.

Γι’ αυτό από το πλάτωμα πήγαμε στη χωματερή της Αγίας Τριάδας στη χωματερή του Αγίου Βλάση, τώρα στο Μεγαβούνι  και πάμε στον τελικό στόχο που είναι η παράδοση των απορριμμάτων όλων των δήμων της περιφέρειας Πελοποννήσου με την σύμβαση «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ΣΔΙΤ» με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΙΑΚΗ.

Στην ΤΕΡΝΑ, με τη ΣΔΙΤ πέρα από την εγγυημένη κερδοφορία δεκάδων  εκατομμυρίων ΕΥΡΩ το χρόνο που θα οδηγήσουν σε πενταπλασιασμό  των  ανταποδοτικών τελών στους Δημότες μας και  θα έχει σοβαρότατες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, θα καταλήξουν προίκα όλες οι ενδιάμεσες εγκαταστάσεις όπως αυτές στο Μεγαβούνι που φτιάχνουν οι Δήμοι.

Αυτή η αντιοικονομική και αντιπεριβαλλοντική ΣΔΙΤ συνάντησε και συναντά την έντονη αντίδραση όλων των λαϊκών στρωμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.

Επί εννέα χρόνια η Περιφερειακή Αρχή Τατούλη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) προσπάθησε διακαώς να ολοκληρώσει την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ αλλά δεν τα κατάφερε.

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ που σε όλη τη θητεία της έκανε νομοθετικές παρεμβάσεις για να στηρίξει την υλοποίηση της ΣΔΙΤ, τον Οκτώβριο του 2018 πήρε το παιχνίδι επάνω της. 

Με μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά κίνηση, όπου ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για την επίταξη των εκτάσεων που θα γίνουν τα εργοστάσια της ΤΕΡΝΑ την προσυπέγραψε και ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει και το δικό του κύρος ότι η δουλειά θα γίνει.

Η περιφερειακή αρχή Τατούλη το πάλεψε με νύχια και με δόντια αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την επίταξη. Η περιφερειακή αρχή Νίκα με την ανάληψη των καθηκόντων της, έχοντας την στήριξη των δυνάμεων της ΝΔ ΠΑΚΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέλαβε να ολοκληρώσει αυτή το έγκλημα.

Παρά τις δεκάδες εξαγγελίες ότι εντός ολίγου αρχίζουν τα «θεάρεστα» έργα για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις λαϊκές αντιδράσεις.

Τώρα ανέλαβε να τελειώσει τη δουλειά η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι το έγκλημα θα ολοκληρωθεί,   ανεξάρτητα από ποια τσέπη  των Δημοτών θα πληρωθεί (από το ΕΣΠΑ ή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ). Θα δούμε ΠΩΣ και ΠΟΤΕ…

Πάντως στο Μεγαβούνι τα βουνά από τα δεματοποιημένα και χύμα απορρίμματα θα πολλαπλασιάζονται και θα ψηλώνουν. Θεωρώ ότι θα ξεπεράσουν ακόμα και τα Δίδυμα.

ΚΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  την πρόταση σας για έργα ηλεκτροδότησης στο Μεγαβούνι όπως κάναμε σε όλες τις προηγούμενες φάσεις . Σε αντίθεση με άλλους. Που ενώ συναινέσατε να κτισθεί το οικοδόμημα κάποιοι τώρα διαφωνείτε για το χρώμα της κορδέλας που θα το  διακοσμήσει.

Όλες οι άλλες παρατάξεις είστε συνένοχες και συνυπεύθυνες που φτάσαμε εδώ, όλοι συναινέσατε, γιατί άλλοτε ψηφίζατε ΥΠΕΡ άλλοτε ΠΑΡΩΝ ή ΛΕΥΚΟ, γνωρίζοντας ότι το «παρών» ενισχύει την εισήγηση και το «λευκό» προσμετράτε στα ΥΠΕΡ.

Βαγγέλης Γούργαρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.