Πολιτικη

"Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο"

Πράσινο Κίνημα: Ενώνουμε τη φωνή μας για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας

Για το Πράσινο Κίνημα η 2η ημέρα του Οκτωβρίου έχει εξαιρετική σημασία, καθώς είναι η Διεθνής Ημέρα Μη Βίας και ειδικά αυτήν την ταραγμένη χρονικά περίοδο τα μηνύματά της είναι ακόμα πιο επίκαιρα.  

Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει πει: "Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο" και αναφερόμαστε στον Ινδό πολιτικός, στοχαστή και επαναστάτη ακτιβιστή γιατί η σημερινή Διεθνής Ημέρα Μη Βίας καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου, ημερομηνία γέννησης του Μαχάτμα Γκάντι (1869). 

Ο Μαχάτμα Γκάντι (1869-1949) υπήρξε σημαίνουσα μορφή του εθνικού κινήματος για την ανεξαρτησία της Ινδίας από την Μεγάλη Βρετανία και εμπνευστής της παθητικής αντίστασης (πολιτικής ανυπακοής) και της μη χρήσης βίας έναντι των καταπιεστών.

Το Πράσινο Κίνημα θέλει να δυναμώσει το συμβολισμό της ημέρας και στοχεύει να περάσει το μήνυμα της μη χρήσης βίας σε όλες τις ανθρώπινες εκδηλώσεις μέσα από την εκπαίδευση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: “Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας ώστε να επιτευχθεί η εξάλειψη κάθε μορφής βίας που οδηγεί στην απαξίωση του ανθρώπου από άνθρωπο. Το Πράσινο Κίνημα ταυτίζεται με την διατυπωμένη άποψη ότι η  μη-βία είναι η απάντηση στα κρίσιμα πολιτικά και ηθικά ζητήματα της εποχής μας. Η ανάγκη του ανθρώπου να ξεπεράσει την καταπίεση και τη βία, χωρίς να καταφύγει στην καταπίεση και τη βία. Η ανθρωπότητα πρέπει να αναπτύξει για όλες τις συγκρούσεις μια μέθοδο που να απορρίπτει την εκδίκηση και την επιθετικότητα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ιδιαίτερα αυτήν την δύσκολη περίοδο στη “γειτονιά” μας.”  

 

Το Πράσινο Κίνημα για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»

“Καθήκον μας να τους προσφέρουμε όσα χρειάζονται για να παραμείνουν ενεργοί πολίτες” 

Η «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Φέτος ο εορτασμός αυτός είναι διαφορετικός λόγω της πανδημίας του COVID-19 που μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας. 

Το Πράσινο Κίνημα επισημαίνει ότι η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά, οφείλουμε να νοιαστούμε για τους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, που μας μεγάλωσαν, που μας προσέφεραν απλόχερα την αγάπη και τη βοήθειά τους για να διαμορφώσουμε τους χαρακτήρες μας, τις δικές μας ζωές!

Ως Πράσινο Κίνημα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό της Τρίτης Ηλικίας με σεβασμό και αγάπη, στηρίζοντας εμπράκτως τα αιτήματά τους. 

Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε στη Τρίτη Ηλικία όλα τα απαραίτητα προκειμένου να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και ποιότητα, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί πολίτες.

Δεν ξεχνάμε τους αγώνες, τους κόπους και τις προσωπικές θυσίες τους για να μας οδηγήσουν στο σήμερα. 

Η σκέψη μας είναι κοντά τους και ο σχεδιασμός μας πάντοτε προβλέπει δομές και δράσεις για την εξυπηρέτησή τους. Αναγνωρίζοντας ότι δίχως το δικό τους μόχθο και τη δική τους δαπάνη ζωής δεν θα είχαμε την ποιότητα που έχει σήμερα η δική μας ζωή, τους ευχαριστούμε. Κι ελπίζουμε να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και χρήσιμοι στις ανάγκες τους γιατί το αξίζουν.” 

 

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.