Πολιτικη

Τρίπολη: "Κόντρα" με το καλησπέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρουντζου παρουσίασε τον απολογισμό των περσινών Χριστουγέννων στο Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου 2020 ξεκίνησε με αντιπαραθέσεις, που "πυροδοτήθηκαν" από την αναφορά της κ. Καρουντζου στη χρηματική δαπάνη για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του 2019-2020.

Το κόστος έφθασε στα 148.000, 00 ευρώ, ενώ δεν πληρώθηκαν 24.000,00 ευρώ για τη γνωστή "ιστορία" του παγοδρομίου που δεν έγινε ποτέ.

Η διαδικασία απέκτησε χαρακτήρα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Νίκου Τσιαμουλου- επικεφαλής της παράταξης " Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα" και του Δημάρχου, Κώστα Τζιουμη.

Ο κ. Τσιαμουλος υποστήριξε πως " δικαιώθηκε" στην κριτική που είχε ασκήσει περί "υπέρογκου" κόστους των εκδηλώσεων, με τον Δήμαρχο Τρίπολης ν' απαντά πως συγκρίνονται ανόμοια πράγματα.

Ορισμένως, τόσο ο κ. Τσιαμουλος όσο και ο κ. Τζιουμης κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για "συκοφάντηση", ενώ και η κ. Καρουντζου είπε πως "λυπάται" για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο κ. Τσιαμουλος όταν μιλάει στα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σμυρνιωτης δήλωσε, ουσιαστικά, πως το ζήτημα δεν είναι πόσο κοστίζει μια εκδήλωση αλλά το αποτέλεσμα που έχει. Χαρακτήρισε "αποτυχημένες" ακόμα και τις πρόσφατες εκδηλώσεις για την Άλωση, ενώ περιέγραψε ως " ελλιπή" την προετοιμασία είτε για τα περσινά Χριστούγεννα είτε  για την Άλωση.

Ο κ. Τζιουμης απάντησε πως το αποτέλεσμα κάθε Δημοτικής Αρχής ως προς τις εκδηλώσεις θα κριθεί στο τέλος, ωστοσο, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις της Αλωσης, δήλωσε πως λόγω της ιδιαζουσας και δύσκολης κατάστασης που έχει επιφέρει η πανδημία, κάθε σύγκριση είναι "άστοχη".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.