Πολιτικη

ΔΕΥΑ Τρίπολης: Καυγάς χωρίς ουσία στο συμβούλιο

Διαβάστε που διαφώνησαν οι δημοτικές παρατάξεις.

Θα πρέπει, εξαρχής, να διευκρινίσουμε πως ο νόμος που διέπει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ορίζει σαφώς πως το σχετικό θέμα αποφασίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο απλά γνωμοδοτεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, είχαμε αρκετές αντιρρήσεις από μέρους των επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων- κάποιοι εκ των οποίων πίστευαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα είχε " αποφασιστικό χαρακτήρα" στην υπόθεση.

Καταρχάς, η παράταξη "Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά" πρότεινε αλλαγές στον οργανισμό της ΔΕΥΑΤ, οι οποίες απορρίφθηκαν από το διοικητικό της Συμβούλιο.

Κατά δεύτερον, ο κ. Σμυρνιωτης πρότεινε "τροποποιήσεις" στο καθεστώς του νέου οργανισμού, με τη μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται στο νέο " πειθαρχικό συμβούλιο" της επιχείρησης.

Ο κ. Τζιουμης διαφώνησε με τις προτάσεις του κ. Σμυρνιωτη, αναφέροντας πως, εφόσον υπάρχει κάποια παρατυπία, αυτό θα κριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Επιπρόσθετα, ο νέος οργανισμός προβλέπει και " εσωτερικό ελεγκτή", γεγονός που συνάντησε μεγάλες αντιδράσεις από αντιπολιτευόμενους συμβούλους.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τζιουμης, εισηγουμενος το θέμα, τόνισε πως η ΔΕΥΑΤ πρέπει να ενισχυθεί και να γίνει πιο "ευέλικτη" για να μπορέσει ν' ανταποκριθεί στις προκλήσεις της " νέας εποχής".

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως, γι' άλλη μια φορά, ο κ. Τσιαμουλος- που κατά δήλωση του νόμιζε πως θα υπάρξει "ψηφοφορία"- κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για "στημένη διαδικασία", για υπέρογκες δαπάνες που επιβάλλονται στην επιχείρηση και άλλα.

Αποτέλεσμα: Σύντομη, έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Τσιαμουλου-, Τζιουμη και Σμυρνιωτη με αλληλοκατηγορίες περί " ασχετοσύνης" εκατέρωθεν. Ο κ. Τσιαμουλος, πάντως, αποχώρησε από την αίθουσα.

 
 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.