Πολιτικη

Νίκας: Η πανδημία απειλεί να διαλύσει οικονομία και κοινωνία

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

Η πανδημία, το ζήτημα των Ρομά και οι ανακοινώσεις για την εξελικτική πορεία έργων υποδομής ήταν τα κύρια αντικείμενα της συνέντευξης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Ειδικά, για την διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Νίκας είπε πως οι εξελίξεις είναι αργές αλλά καλές. Ανακοίνωσε πως μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, θα έχουν υπογραφεί τα πάντα, με στόχο να ξεκινήσει η κατασκευή των εργοστασίων στις αρχές Νοεμβρίου.

Πανδημία

Σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο, ο κ. Νίκας δήλωσε πως η πανδημία απειλεί να διαλύσει την ελληνική οικονομία, ενώ, παράλληλα, ανακοίνωσε μια σειρά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει δώσει το ένα τέταρτο των χρημάτων του Ε.Π "Πελοπόννησος 2014-2020" και θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την επιχειρηματικότητα, στο μέτρο του δυνατού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, όσον αφορά το θέμα της Υγείας εν γένει, επανέλαβε πως η δημόσια υγεία είναι ζήτημα του κράτους, με την Περιφέρεια να δρα μόνο επικουρικά προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης υγειονομικών κρίσεων.

Επανέλαβε, ωστόσο, πως το Παναρκαδικό θα έπρεπε να είναι "νοσοκομείο αναφοράς", τονίζοντας πως οι υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ. απευθύνονται, κυρίως, στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

Για το μηχάνημα διάγνωσης του κορωνοϊου που πρόκειται να προμηθευτεί το Παναρκαδικό, ο κ. Νίκας δεν θέλησε να δεσμευτεί για το πότε θα γίνει αυτό.

Ρομά

Στην απουσία εθνικής πολιτικής για τους Ρομά απέδωσε, κατά κύριο λόγο,  τις πρόσφατες βίαιες αντιδράσεις που έλαβαν χώρα στην Πελοπόννησο εκ μέρους τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Νίκας δήλωσε πως η "αυστηρή καταστολή" δεν είναι λύση, καθώς δεν έχει μακροπρόθεσμες, θετικές επιπτώσεις. Ο ίδιος "προκρίνει" έναν κρατικό σχεδιασμό που θα διασφαλίζει την ομαλή ένταξη της συγκεκριμένης εθνοτικής ομάδας Ελλήνων πολιτών.

Τέλος, ο κ. Νίκας δεν θέλησε, ουσιαστικά, να σχολιάσει τις πρόσφατες λεκτικές του αντεγκλήσεις, εντός Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον κ. Τατούλη. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως κατά την είσοδο των δημοσιογράφων στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, τους έγινε θερμομέτρηση και κατέγραψαν ονόματα και κινητά τηλέφωνα προκειμένου να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση σε περίπτωση εύρεσης θετικού κρούσματος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.