Πολιτικη

Παπαδημητρίου: Απαξιώνετε τη λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης

Οι παρεμβάσεις του τέως Αντιδημάρχου Τρίπολης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση που απέστειλε προς τα μέσα ενημέρωσης ο Σωτήρης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε ακροθιγώς στα θέματα που παρενέβη είτε με ερώτηση είτε με τοποθέτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης την περασμένη εβδομάδα.

1). Απολογισμός Χριστουγέννων 2019 

Μετά και από την ενημέρωση που μας παρείχε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κα Καρούντζου, επιβεβαιώθηκα για το ύψος του κόστους των Χριστουγέννων. Όταν εγώ σας είπα στην τότε συνεδρίαση ότι το ποσό θα αγγίξει τις 160.000,00 ευρώ κάποιοι έτρεξαν να αμφισβητήσουν την «αριθμητική» μου. Σήμερα μας είπε η Κα Αντιδήμαρχος ότι τα ο ποσό που δαπανήθηκε ανήλθε στις 140.000,00 ευρώ. Άρα αν υπολογίσουμε και τα 24.000,00 ευρώ που προοριζόταν για την Πλ. Άρεως αλλά δεν πληρώθηκε, φτάνουμε στις 165.000,00. 

2). Πρόγραμμα HELIOS 

Βλέπουμε τελευταία σε Τοπικά ΜΜΕ να πραγματοποιείται κάλεσμα για Μίσθωση Ακινήτων προς φιλοξενία αναγνωρισμένων προσφύγων. Θα ήθελα να μάθω, αν και τι γνωρίζετε για αυτό το πρόγραμμα; Αν και ποια είναι η συμμετοχή σας; Ποιος είναι ο ανώτατος αριθμός που θα φιλοξενηθούν στο Δήμο μας;

3). Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης 

Στην κατά του ενός έτους διοίκησης του Δήμου και των Κοινοτήτων, παρατηρείται στη Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης ότι δεν υπάρχει έντονη διάθεση λειτουργίας. Βλέπουμε πολλές συνεδριάσεις να μη γίνονται λόγω έλλειψης απαρτίας. Δεν θέλω να εμπλακώ στη λειτουργία της Κοινότητας αλλά δε μπορώ να μην ασχοληθώ με την απαξίωσή της απ’ τη Δημοτική Αρχή. Μπορώ να αναφέρω πολλά γεγονότα που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα αλλά θα σταθώ σε τρία. α) Καμία παρουσία Δημάρχου ή αντιδημάρχων σε συνεδρίαση της, με συμβολικό ή ενημερωτικό χαρακτήρα β) Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης που δεν έχουν πάει στην Κοινότητα προς εισήγηση. γ) Στις εκδηλώσεις για την 23η Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας δεν κατέθεσε στεφάνι, όπως προβλέπεται. Όλα αυτά και άλλα πολλά, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει απαξίωση.  

4). Επεισόδια με Ρομά και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Όλοι παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά από κινητοποιήσεις σε αρκετά μέρη της Ελλάδας από ρομά με αφορμή το περιστατικό της Μεσσήνης. Εγώ δεν θα κρίνω ούτε το περιστατικό ούτε τις κινητοποιήσεις. Εγώ θα καυτηριάσω τα επεισόδια και την ανοχή που επιδείξαμε. Σε μια πόλη σαν τη Τρίπολη, που θεωρητικά έχουμε τα λιγότερα προβλήματα από άλλες περιοχές, που γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, να γίνονται τέτοιες ζημιές. Κάηκαν κάδοι, σπάστηκαν φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας, φθάρθηκε το οδόστρωμα απ’ τις φωτιές, προκλήθηκαν ζημιές σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Σε όλα αυτά ήμασταν θεατές. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται ανίκανη. Στις 26-11- 2020 απέστειλα ανοιχτή επιστολή σε όλες τις τοπικές βαθμίδες Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε όλους του βουλευτές και στην αστυνομία και ούτε ένας δεν απάντησε, δε σχολίασε, δεν ασχολήθηκε. Δεν θέλουμε λοιπόν να λύσουμε το θέμα. Και αν δε βάλει πλάτη η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτό το θέμα, δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας. 

5). Σχετικά με το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης

«Έκφραση γνώμης επί του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ΔΕΥΑΤ», τοποθετήθηκα ως εξής: Πέρα απ’ τις σχετικές νομοθεσίες που δίνουν στο δημοτικό συμβούλιο τη δυνατότητα μόνο γνωμοδότησης για το θέμα αυτό, το ηθικό σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να έρθει προς συζήτηση και η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε απ τις τρείς παρατάξεις. Τώρα δεν έχει καμία ουσία όλη αυτή η συζήτηση. Ως προς το θέμα αυτό που έχω να πω είναι ότι, δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι γνωριζόμαστε. Ξέρουμε ότι ο νέος Ο.Ε.Υ της ΔΕΥΑΤ στήνεται για να απαλείψει μια παρελθοντική αμφισβήτηση στελέχους της ΔΕΥΑΤ. Αφαιρεί αρμοδιότητες του Δ.Σ της ΔΕΥΑΤ και τις δίνει στο Γενικό Διευθυντή. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.