Πολιτικη

Πως η Κυβέρνηση "τρέχει" τώρα να σώσει τα..Χριστούγεννα!

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας στην Ελλάδα φέρνει πολύ αυστηρά μέτρα.

Γι' άλλη μια φορά, οι πολίτες θα κληθούν ν' αυτοπεριοριστούν σε δραματικό βαθμό, καθώς η κατάσταση πλησιάζει στο να γίνει ιδιαίτερα κρίσιμη. Το "γιατί" και "πως" είναι κάτι που έχει αναλυθεί επαρκώς, αλλά, οπωσδήποτε, η όποια σοβαρή κριτική αποτίμηση θα γίνει όταν θα έχουμε ξεπεράσει την πιο επικίνδυνη "φάση" της πανδημίας.

Τότε, όταν θα έχουμε σαφή "εικόνα" των συνεπειών της πανδημίας στην Ελλάδα, θα εξετάσουμε αν, τελικά, η ημεδαπή ηγεσία στάθηκε στο "ύψος" των περιστάσεων και αν, επίσης, οι Έλληνες πολίτες στερούνται κοινωνικής συνείδησης.

Σε κάθε περίπτωση, οδηγούμαστε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υιοθέτηση "δρακόντειων" μέτρων αλλά όχι σε πλήρες "lockdown", όπως αυτό της περασμένης Άνοιξης.

Ο σχετικός σχεδιασμός έχει υποβληθεί εδώ και μέρες στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις, που αναμένεται ν' ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

Σε γενικές γραμμές, προβλέπεται ένας δύσκολος Νοέμβριος, με πολλούς περιορισμούς στην μετακίνηση των πολιτών, τα ωράρια της εστίασης, "σκληρούς" υγειονομικούς κανόνες και συνεχείς ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές.

"Ελπίδα"  και, παράλληλα, στόχος της Κυβέρνησης φαίνεται να είναι η, μερική έστω, "διάσωση" της χριστουγεννιάτικης αγοράς και, εν γένει, της εορταστικής περιόδου στα τέλη του 2020 αλλά και τις αρχές του 2021.

Οι προβλέψεις, ωστόσο, των ειδικών αλλά και η κατάσταση όπως διαγράφεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αφήνουν πολύ μικρό περιθώριο αισιοδοξίας. Κι ενώ ήδη η "κατάρρευση" των δημοσίων εσόδων είναι σημαντική, αναμένεται μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη να φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, μ' ότι αυτό συνεπάγεται για την μετά- covid εποχή.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.