Πολιτικη

"Aνακοινώνουμε έργα, όχι..φαντασίες!"

"Ζωντανή" επικοινωνία του Δημάρχου Τρίπολης με τους δημότες μέσω του facebook, 1η Νοεμβρίου 2020.

Στις αναπλάσεις Πλατειών της πόλης που θ' αναβαθμίσουν την κακή της εικόνα αλλά και σε μια σειρά από έργα υποδομής αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, στην καθιερωμένη του επαφή με τους πολίτες μέσω των social media.

Αυτή τη φορά, η επικοινωνία έλαβε χώρα την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020, στις 8 το βράδυ. Ο κ. Τζιούμης διαβεβαίωσε τους πολίτες πως θ' αξιοποιηθούν όλες οι προσφερόμενες πηγές χρηματοδότησης, όπως το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", καθώς η δύσκολη, για όλους, οικονομική συγκυρία που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, δεν αφήνει περιθώρια στο Δήμο ώστε να μπορέσει να στηριχθεί σε ιδίους πόρους. 

Μέσα σ' αυτό πλαίσιο, ο Δήμαρχος Τρίπολης αναφέρθηκε, ειδικά, στην ανάπλαση της κεντρικής Πλατείας του Αγίου Βασιλείου, καθώς, όπως είπε, είναι καθολικό αίτημα να μεταβληθεί σε  θετική η εικόνα του κέντρου της Τρίπολης.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τζιούμης δεσμεύτηκε πως, εφόσον γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση έργων σε σχετικές προσκλήσεις που λήγουν μέχρι το τέλος του χρόνου, η πόλη και τα χωριά "θ' αλλάξουν όψη".

Όσον αφορά την κριτική που δέχεται η Δημοτική Αρχή για "προσκόλληση στην επικοινωνία και όχι στην ουσία", ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε πως η παρούσα Δημοτική Αρχή ανακοινώνει μόνο έργα, εντάξεις, υπογραφές και εν γένει δρομολόγηση συγκεκριμένων δράσεων, όχι "σχέδια και φαντασίες"- όπως γινόταν κατά κόρον στο παρελθόν.

 Ο κ. Τζιούμης ανέφερε, επίσης, πως υφίστανται αρκετές δυσκολίες όσον αφορά το δυναμικό του Δήμου, καθώς η πανδημία έχει προβάλλει εμπόδια. Παρ' όλα αυτά, σημείωσε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους υπαλλήλους για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις τόσο όσον αφορά τις μελέτες των έργων όσο και την φροντίδα προβλημάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών.

 Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αναφορά που έκανε ο Δήμαρχος Τρίπολης στο θέμα της στάθμευσης των οχημάτων. Αφενός, επεσήμανε πως ο Δήμος θα μπορέσει να εξασφαλίσει ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης, μέσω ενοικίασης, προκειμένου ν' αμβλυνθεί το πρόβλημα- σε συνδυασμό με την υιοθέτηση της "ελεγχόμενης στάθμευσης". Αφετέρου, ο κ. Τζιούμης είπε πως θεωρεί δύσκολο να βρεθεί ανάδοχος για το έργο της κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην Πλατεία της νέας δημοτικής Αγοράς. 

Τέλος, για την περίοδο των Χριστουγέννων, ο Δήμαρχος Τρίπολης είπε πως θα γίνει μεν στολισμός αλλά δεν είναι σε θέση, αυτή τη στιγμή, να πει με σιγουριά πόσες και ποιες από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθούν καθώς, όπως είναι λογικό, όλα τελούν υπό την αίρεση των μέτρων κατά της πανδημίας.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.