Πολιτικη

Γούργαρης σε Τζιούμη: Να εξασφαλιστεί ισότιμη πρόσβαση στους μαθητές

Αίτημα του δημοτικού συμβούλου Τρίπολης και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κύριε Δήμαρχε:

Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία και κατέστησε υποχρεωτική την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς να εξασφαλίζει τη σύνδεση και τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

Υπάρχουν περιπτώσεις ακόμη και αν υπάρχει ένας Η/Υ σε ένα σπίτι να χρειάζεται να τον χρησιμοποιήσουν  ταυτόχρονα περισσότερα από ένα  παιδιά που κάνουν τηλεκπαίδευση, πόσο μάλλον να υπάρχει ένας γονέας που κάνει τηλεργασία.  

Αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να αποκλειστούν από τη διαδικασία, να δημιουργούνται εκπαιδευτικές ανισότητες και να παραβιάζεται η κατοχυρωμένη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους του μαθητές.

Γονείς, μαθητές και σύλλογοι γονέων βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Στο Δήμο Τρίπολης όπως παντού αρκετοί μαθητές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και οι οικογένειες τους ζουν στο άγχος και την αγωνία επειδή τα παιδιά τους δεν μπορούν να συμμετέχουν έστω στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ασφαλώς η κύρια ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση, γιατί οφείλει να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα, με δωρεάν παροχή από το κράτος των αναγκαίων τεχνολογικών υποδομών και μέσων (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, σύνδεση με ίντερνετ κλπ.). Είναι όμως και υποχρέωση του Δήμου μας χωρίς άλλη χρονική καθυστέρηση να δώσει λύση στις οικογένειες που αδυνατούν να αποκτήσουν τον αναγκαίο εξοπλισμό.

Πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα (διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων, συλλόγους διδασκόντων, σχολικές επιτροπές, συλλόγους γονέων) που γνωρίζει τις ανάγκες να χορηγήσει άμεσα τον αναγκαίο εξοπλισμό με έξοδα του Δήμου, σε όσους μαθητές τον έχουν ανάγκη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.