Πολιτικη

Βλάσης: 23η Υπουργική Σύνοδο μεταξύ της Ε.Ε

Αφορά σε βιώσιμες υποδομές, ψηφιακή καινοτομία, ειδικά στην μετά-COVID19 εποχή.

Μαζί με τους Υπουργούς και Υφυπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - μεταξύ των οποίων ο Γερμανός Υπ. Εξ. Heiko Maas, ο Ιταλός Υπ. Εξ. Luigi di Maio αλλά και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής Josep Borell - συμμετείχα σήμερα στην 23η Υπουργική Σύνοδο μεταξύ της Ε.Ε. και του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), που φιλοξενήθηκε από τη Σινγκαπούρη και λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Η ατζέντα περιελάμβανε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα αλλά και τις μελλοντικές κατευθύνσεις για τις σχέσεις ΕΕ-ASEAN. Στον πυρήνα της συζήτησής μας η δια-συνδεσιμότητα (connectivity), που αποτελεί προτεραιότητα για την εγκαθίδρυση βαθύτερης συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ε.Ε.

Αφορά σε βιώσιμες υποδομές, ψηφιακή καινοτομία, απρόσκοπτο εφοδιασμό και κινητικότητα προσώπων, ειδικά στην μετά-COVID19 εποχή.

Η σημασία των διεθνών συνεργασίων σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα και διαρκώς είναι τεράστια.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.