Πολιτικη

Στη Βουλή τα αλλεπάλληλα κρούσματα στην 124ΠΒΕ

Επίκαιρη ερώτηση Παπαηλιού-Δρίτσα.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού και ο  Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας για τα «Κρούσματα κορονοϊού στην 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη. 

Αυτά εμφανίστηκαν σε νεοσύλλεκτους και σε μέλη του  μόνιμου  στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού μετά την κατάταξη της ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου. 

Στους αρμόδιους Υπουργούς τίθεται το ερώτημα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να μη διασπαρεί περαιτέρω ο ιός, και συγκεκριμένα η τακτική απολύμανση  όλων των χώρων από εξειδικευμένα συνεργεία, η χορήγηση των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, κανόνες αποφυγής του συγχρωτισμού (όπως ο καταμερισμός των προς κατάταξη νεοσυλλέκτων σε ίσους αριθμούς για όλες τις ΕΣΣΟ), η διακομιδή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε υγειονομικές δομές (νοσοκομεία αναφοράς κ.α.), η αποσυμφόρηση της συγκεκριμένης μονάδας, με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του παρακειμένου  στρατοπέδου του 11 ου Συντάγματος Πεζικού και η απομόνωση των επιμολυνθέντων σε «καραντίνα». 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.