Πολιτικη

Δήμος Τρίπολης: Έγκριση προϋπολογισμού για το 2021

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020.

Η, δεδομένη, έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου Τρίπολης έλαβε χώρα, μετά από σχετική συζήτηση του Συμβουλίου που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης. Η συνεδρίαση, σε γενικές γραμμές, χαρακτηρίστηκε από αντιπαραθέσεις μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης, κ. Τζιούμη και εκπροσώπων των αντιπολιτευομένων παρατάξεων, χωρίς όμως να "θυμίσει" σε τίποτε την προχθεσινή αντίστοιχη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πέρα από την, αναπόφευκτη, "παρελθοντολογία" περί υλοποίησης έργων από τις Δημοτικές Αρχές των κ. Κοτσιάνη και Σμυρνιώτη- που όπως σωστά ανέφερε ο κ. Τζιούμης δεν αφορούν κανέναν πολίτη- η κριτική που ασκήθηκε απέναντι στην παρούσα αρχή αφορούσε, κυρίως, την έλλειψη σοβαρού αναπτυξιακού σχεδιασμού και προοπτικής όπως, σύμφωνα με τον κ. Σμυρνιώτη, διαφαίνεται από τον προϋπολογισμό. 

Ο κ. Τσιαμούλος, από την πλευρά του, ζήτησε να υπάρξει κάποια "αυτοκριτική" από μέρους του κ. Τζιούμη και, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως δεν υπάρχει διαφάνεια και χρηστότητα όσον αφορά τη διοίκηση. 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, απαντώντας στις αιτιάσεις των κ. Σμυρνιώτη και Τσιαμούλου, ανέφερε πως οι πολίτες βλέπουν αν γίνονται έργα ή όχι, περιέγραψε τις δυσμενέστερες δημοσιονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η σημερινή Δημοτική Αρχή και, εν τέλει, τόνισε πως οι δημοπρατήσεις, οι συνεχείς αποφάσεις για αποδοχή ποσών από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και η υλοποίηση έργων, όπως το "Open Mall"- το μοναδικό στην Ελλάδα, ανάμεσα σε 38 αντίστοιχα προγράμματα, που έχει ξεκινήσει-μιλάνε" από μόνες τους.

Ορισμένως, προς στιγμήν, δημιουργήθηκε μια ένταση μεταξύ του Αντιδημάρχου, κ. Λαγού και του κ. Τσιαμούλου, καθώς ο τελευταίος- προφανώς, κατά λάθος- "άφησε" ν' ακουστεί, μέσω μικροφώνου, μια αγενής έκφραση για τον πρώτο, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση. Ωστόσο, η κατάσταση παρέμεινε σε κόσμια πλαίσια.

Οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τοποθετήθηκαν, επί της ουσίας, ως εξής:

Ο κ. Γούργαρης δήλωσε πως καταψηφίζει έναν "αντιλαϊκό και φορομπηχτικό" προϋπολογισμό ενώ ο κ. Βόσνος είπε πως δεν θα κρίνει τον Δήμαρχο από τον, αναπόφευκτα, "φτωχό προϋπολογισμό" που τέθηκε προς έγκριση αλλά περιμένει να κρίνει τη Δημοτική Αρχή στις εντάξεις έργων που η τελευταία θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει. Επιπρόσθετα, επανέλαβε πως θα πρέπει να γίνει προσπάθεια μείωσης των δημοτικών τελών, ενώ έδωσε και εύσημα στη Δημοτική Αρχή για τα έργα που υλοποιεί.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Τσαγκαρέλης, σχετικά με τα δημοτικά τέλη, δήλωσε, χαρακτηριστικά, πως δεν έχει καμία αντίρρηση στο να εισηγηθεί τον "μηδενισμό" τους αλλά ρώτησε- ρητορικά- τι θα συμβεί τότε σε δομές και δράσεις που χρηματοδοτούνται από τα τέλη.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως στο "τέλος ξυρίζουν το γαμπρό" και η Δημοτική Αρχή απλώς "διαχειρίζεται τη μιζέρια", ενώ υποστήριξε πως η αντιπολίτευση έχει υποχρέωση να υποβάλει προτάσεις για μείωση των δημοτικών τελών και κακώς η Δημοτική Αρχή "μας κουνάει το δάχτυλο". Τέλος, ζήτησε να υπάρξει και απολογισμός για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.Η τοποθέτηση του κ. Παπαδημητρίου προξένησε έκπληξη στον κ. Τζιούμη για την σχετική έντασή της, ενώ, απαντώντας στον κ. Παπαδημητρίου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα στοιχεία που αφορούν την πανδημία.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.