Πολιτικη

Γιαννακόπουλος: "Να βγει η Αρκαδία από το περιθώριο"

Στόχος είναι ένας και μόνος, να πρωταγωνιστήσει η Αρκαδία στο νέο έτος 2021.

Με συνεχή την προσπάθεια του για την Ανάπτυξη της Αρκαδίας και την προσέλκυση νέων σοβαρών επενδύσεων στην περιοχή μας ο κ. Γιαννακόπουλος απεύθυνε επιστολή του με ημερομηνία 17-12-2020 σε έξι υπουργούς και υφυπουργούς, καθώς και σε δύο γενικούς γραμματείς της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, κ. Γενικοί Γραμματείς,

Η Ελλάδα μέσα στη δίνη του Covid-19 ,ακόμη διαθέτει πατριώτες που θέλουν και οφείλουν να πράττουν ακόμη και πάνω από τις δυνάμεις τους με σκοπό να βγούμε επιτέλους  από όλες αυτές τις περιπέτειες σε ξέφωτο, σε μια Αναγεννημένη Ελλάδα. Ύστερα από την ενημέρωση που είχαμε όλοι οι πολίτες από τα πλέον επίσημα χείλη του ιδίου του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ερχομό στην χώρα μας των εξαιρετικά ελπιδοφόρων επενδύσεων ,  όπως αυτές της Microsoft αλλά και της Γερμανικής εταιρείας ηλεκτροκίνησης  Next.e.GO SE,  με όλα τα θετικά στοιχεία που συνεπάγονται , θα ήθελα να κάνω μια προσωπική επισήμανση – παρότρυνση σε εσάς τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά προφανώς και δια μέσου εσάς και στον κάθε έναν επενδυτή. 

Η παρότρυνση λοιπόν , αφορά στον τόπο που θα επιλεγεί για να κατασκευαστεί η έδρα της κάθε επένδυσης.

 Σας εκφράζω την προσωπική μου επιθυμία αλλά φυσικά και μιας τεράστιας μερίδας των πολιτών της Αρκαδίας και ειδικότερα της Μεγαλόπολης ,  για την εγκατάσταση τέτοιου είδους εταιρειών, τόσο φιλικών στο περιβάλλον, αλλά και στην επιστημοσύνη, στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης. 

Σύσσωμη η κοινωνία της Αρκαδίας αποζητά την στήριξη της Μεγαλόπολης, η οποία δίνοντας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές (λιγνίτη) στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος κινδυνεύει με τεράστια προβλήματα υποβάθμισης .

Το κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ , που επί δεκαετίες αποτελούσε την κύρια απασχόληση σημαντικού αριθμού εργατοτεχνικού προσωπικού μάλιστα όχι μόνο πολιτών της Μεγαλόπολης, αλλά ευρύτερα της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας, θα έχει δυσάρεστες συνέπειες  στον οικονομικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό τομέα.

Γνωρίζω ασφαλώς για το μεγάλο σχέδιο ανάπτυξης στην μεταλιγνιτική εποχή που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση μας, αλλά επειδή πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, σας ζητώ και σας επισημαίνω την ξεχωριστή σημασία που θα έχει για τον τόπο μου την Αρκαδία και ειδικότερα την Μεγαλόπολη η δημιουργία τέτοιων σύγχρονων και μεγάλων επενδύσεων. 

Η γεωμορφολογία της περιοχής, η βατότητα μέσω ενός πλήρους οδικού δικτύου εθνικών οδών που περνά από την Μεγαλόπολη, η ύπαρξη του αεροδρομίου Καλαμάτας σε απόσταση μόλις 30 λεπτών (πρέπει να δούμε και την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης σε low cost αεροδρομίου με εμπορικό – cargo κυρίως χαρακτήρα, όπως είναι υπογεγραμμένο από το 2013), το υπάρχoν εργοστάσιο της ΔΕΗ που διασφαλίζει ενεργειακά μια τέτοια επένδυση, η δια στόματος του Πρωθυπουργού μας δημιουργία ειδικού καθεστώτος φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για επενδύσεις στην περιοχή, τα χρηματοδοτικά εργαλεία – προγράμματα, το έμπειρο και υψηλών προδιαγραφών εργατοτεχνικό προσωπικό και φυσικά οι φιλόξενοι πολίτες της Μεγαλόπολης θα εξασφαλίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον επενδυτή σε σχέση με κάθε άλλη περιοχή.

Επειδή γνωρίζω προσωπικά για πολλούς από εσάς το έντονο ενδιαφέρον σας για την ελληνική επαρχία, παρακαλώ όπως δείτε με προσοχή το δίκαιο αυτό αίτημα όλων ημών των πολιτών της Αρκαδίας για την υλοποίηση νέων επενδύσεων στην περιοχή μας καθώς αν δεν καταφέρουμε να βοηθήσουμε τούτη την ώρα την συγκεκριμένη περιοχή πολύ φοβάμαι πως δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα για αργότερα.

Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο και φωτεινό 2021.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.