Πολιτικη

"Φτιάχνουμε την εικόνα της Τρίπολης και των χωριών μας"

Σε πλήρη εξέλιξη και με ταχύτατους ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες για τη δημιουργία «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου» (Open Mall) στην Τρίπολη.

Την Παρασκευή (8/1/2021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, επισκέφθηκε τις εργασίες στην οδό Νεομάρτυρος Δημητρίου.

Σε δηλώσεις του, τόνισε τα εξής: «Παρουσιάζουμε έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται και δεν μιλάμε θεωρητικά μόνο για το τι θα κάνουμε στο μέλλον. Το έργο του Open Mall προχωρά με ταχείς ρυθμούς και θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, μία από τις παλιότερες γειτονιές της πόλης μας, θα έχει αλλάξει τελείως όψη, με σκοπό να είναι όχι μόνο ένα εμπορικό κέντρο αλλά και το επίκεντρο της βραδινής διασκέδασης.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η οδός Σπετσεροπούλου όπου γίνεται μια ουσιαστική ανάπλαση, με νέο φωτισμό, καινούργια πεζοδρόμια και δενδροφυτεύσεις.

Τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής νέων πεζοδρομίων στην πόλη.

Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι αυτή την τετραετία να αλλάξει η εικόνα τόσο στην πόλη, όσο και στα χωριά μας.»

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ OPEN MALL

Η δράση έχει σαν στόχο την λειτουργική αναβάθμιση, με στόχο την βελτίωση της εμπορικότητας αλλά και της ελκυστικότητας, τμήματος του εμπορικού κέντρου της Τρίπολης και περιλαμβάνει τις οδούς : Γεωργίου Α' (από τη διασταύρωση με την οδό Ερμού έως την πλατεία Κολοκοτρώνη), Πατριάρχου Γρηγορίου Ε' (από τη διασταύρωση με την οδό Δαριώτου έως την πλατεία Κολοκοτρώνη), Γερμανού Πατρών, Κύπρου, Νεομάρτυρος Δημητρίου, Ερμού, Επισκόπου Ανθίμου, Χρ. Σμύρνης, Δολιανών, Αγαπήνορος, Ευαγγελιστρίας, Ρήγα Παλαμήδου, Ορχομενού, Αλεξάνδρου Αρχιμανδρίτη, Εθνικής Αντίστασης (από τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την πλατεία Πετρινού), Τάσου Σεχιώτη (από τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως τη διασταύρωση με την οδό Παλαιολόγου).

Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες πλακοστρώσεων και πεζοδρομήσεων, κατασκευής δικτύων αποχέτευσης και απορροής ομβρίων υδάτων καθώς και εγκατάστασης «έξυπνου» LED οδοφωτισμού με δυνατότητα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των φωτιστικών σωμάτων.

Επίσης προβλέπονται :

Η εγκατάσταση δικτύου ασύρματης πρόσβασης (free WiFi) η οποία και θα καλύπτει πλήρως όλη την περιοχή παρέμβασης.

Η τοποθέτηση σε επιλεγμένα σημεία οθόνων προβολής και προώθησης των εμπορικών προϊόντων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Η τοποθέτηση «έξυπνων» ενεργειακά αυτόνομων παγκακιών που πέρα από την προφανή τους χρήση για την ανάπαυση των επισκεπτών θα προσφέρουν και μια σειρά έξυπνων και καινοτόμων υπηρεσιών.

Η προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου μίνι βαν για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των επισκεπτών της περιοχής και κυρίως των ΑΜΕΑ και η εγκατάσταση σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η αναμόρφωση των προσόψεων των καταστημάτων με στόχο τη δημιουργία ενιαίων μορφολογικά συνόλων.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.