Πολιτικη

Οδυσσέας: "Το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει μείωση ρεύματος σε ολόκληρη την Αρκαδία "

Για ακόμα μια φορά το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά δίπλα στους κατοίκους της Αρκαδίας και της Μεγαλόπολης.

Όταν πρόκειται να δοθούν, με ίδιους όρους, οικονομικά κίνητρα σε Επιχειρηματικούς ομίλους (Μεταλιγνιτική εποχή), τότε αυτά δίνονται με ευκολία εντός και εκτός Μεγαλόπολης!

Όταν πρόκειται για αντισταθμιστικά οφέλη, για δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, που αφορούν τον απλό πολίτη (μείωση ρεύματος και μοριοδότηση ΑΣΕΠ στους Αρκάδες), η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ΟΧΙ.

Όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος μόνο για την Μεγαλόπολη, ενώ αντίθετα η απόφαση αυτή ίσχυσε για ολόκληρο το νομό Κοζάνης∙ τότε το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συμπεριληφθεί αναλογικά και ολόκληρη η Αρκαδία στην απόφαση αυτή. Η Νέα Δημοκρατία συμφωνούσε τότε μαζί μας.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία, αφού συμπεριέλαβε ολόκληρο το νομό Κοζάνης, ώστε οι μόνιμοι κάτοικοι να μοριοδοτούνται επιπλέον για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, στην νέα αυτή τροπολογία συμπεριλαμβάνει μόνο τους μόνιμους κατοίκους της Μεγαλόπολης και όχι ολόκληρης της Αρκαδίας όπως θα ήταν το σωστό και δίκαιο, απόρροια της ίσης μεταχείρισης των πολιτών! Το ίδιο ζητάει με τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την κυβερνητική τους θητεία, Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ενταχθεί ολόκληρος ο νομός Κοζάνης είτε στη μείωση ηλεκτρικού ρεύματος είτε στη μοριοδότηση των κατοίκων στον ΑΣΕΠ, αλλά αφήνουν το σύνολο του Νομού Αρκαδίας έξω από αυτά τα αντισταθμιστικά οφέλη. Σε ότι έχει να κάνει με τη μοριοδότηση, που αφορά όλους τους διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα, ο αποκλεισμός είναι τραγικός και τιμωρητικός.

Όταν πρόκειται να δοθούν, με ίδιους όρους, οικονομικά κίνητρα σε Επιχειρηματικούς ομίλους (Μεταλιγνιτική εποχή), τότε αυτά δίνονται με ευκολία εντός και εκτός Μεγαλόπολης! Αντίθετα όταν πρόκειται για αντισταθμιστικά οφέλη, για δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, που αφορούν τον απλό πολίτη (μείωση ρεύματος και μοριοδότηση ΑΣΕΠ), η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ΟΧΙ. Θεωρούν ότι στην Κοζάνη πρέπει να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες, αλλά όχι οι Αρκάδες.

Για ακόμα μια φορά το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά δίπλα στους κατοίκους της Αρκαδίας και της Μεγαλόπολης χωρίς πισωγυρίσματα και παλινωδίες. Γι αυτό καλούμε την Κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθούν την πρότασή μας και να μην αποκλείουν τους Αρκάδες υποψήφιους ΑΣΕΠ από την επιπρόσθετη μοριοδότηση. Καλούμε την Περιφέρεια και τα Δημοτικά συμβούλια να μην το επιτρέψουν.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής

Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.