Πολιτικη

Τρίπολη: Ομόφωνη απόφαση υποστήριξης των προσφύγων

Ολοκληρώθηκε η δύσκολη, από τεχνικής πλευράς, πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για το 2021.

Σχετικά με το θέμα που έθεσε η παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και αφορά τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στην πόλη, στο πλαίσιο του ολοκληρωθέντος προγράμματος "Εστία", το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά από ενέργειες.

Ειδικότερα, θα ζητηθεί από την κεντρική Κυβέρνηση είτε, επί της ουσίας, να παραταθεί η οικονομική κάλυψη από το πρόγραμμα "Εστία", είτε να δοθούν τα χρήματα από το κράτος- μέσω της Αυτοδιοίκησης- στους πρόσφυγες. Ο κ. Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως ο Δήμος δεν διαθέτει τους πόρους για να συνδράμει ο ίδιος τους πρόσφυγες, χωρίς κρατική επιχορήγηση.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συμφώνησαν δε, ομόφωνα, πως δεν είναι δυνατόν ν' αντιμετωπίσουν, εν μέσω χειμώνα, προβλήματα στέγασης και σίτισης άνθρωποι που έχουν λάβει, νομίμως, την ιδιότητα του "πρόσφυγα" αλλά ακόμα, λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, δεν έχουν πάρει τα ταξιδιωτικά έγγραφα που δικαιούνται.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.