Πολιτικη

Ικανοποίηση Νίκα για τα αποτελέσματα της συνάντησης με Βορίδη

Ακολουθούν συναντήσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο νέος εκλογικός νόμος και εν γένει αυτοδιοικητικά θέματα απασχόλησαν την μακρά συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της επιτροπής θεσμών της ΕΝΠΕ- είχε χθες Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης -η οποία θα επαναληφθεί σύντομα-, έθεσε στον υπουργό μεταξύ άλλων τα θέματα δυσλειτουργίας που το υφιστάμενο σήμερα θεσμικό πλαίσιο προκαλεί στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα σε όσες δεν έχουν πλειοψηφία στο Περιφερειακό τους Συμβούλιο, με συνέπεια να προκύπτουν δυσχέρειες στην ουσιαστική λειτουργία τους.

Ως Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ, σημείωσε ο Π. Νίκας, έχουμε φτάσει στο σημείο της νομοτεχνικής επεξεργασίας σχετικά με το ποια σημεία του τωρινού θεσμικού πλαισίου πρέπει να μεταβληθούν.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, ο περιφερειάρχης έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση στον υπουργό το ζήτημα της επιπλέον μοριοδότησης των κατοίκων της Μεγαλόπολης -όσον αφορά τους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ-, για το οποίο ο Μ. Βορίδης διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τον Π. Νίκα ότι θα γίνει πράξη.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, εξ άλλου, θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, ο Π. Νίκας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Πέμπτη 4 του μήνα, στη 1.30 το μεσημέρι, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.