Πολιτικη

Παπαηλιού: Ο φασισμός συνιστά διαχρονική απειλή

Οσα είπε ο βουλευτής Αρκαδίας στην εκδήλωση «μνήμης και τιμής» για τους απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά  την εκδήλωση «μνήμης και τιμής» για τους απαγχονισθέντες πατριώτες της οδού Ταξιαρχών έκανε μεταξύ άλλων λόγο για "διαχρονική στάση ζωής του ελληνικού λαού, η  αντίσταση  προς όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, την ελευθερία και τη δημοκρατία.                 

Πιο συγκεκριμένα στον χαιρετισμό του ανάφερε:

Η ιστορία του ελληνικού λαού ανέδειξε, ως διαχρονική στάση ζωής του, την αντίσταση  προς όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της πατρίδας, την ελευθερία των πολιτών, τη δημοκρατία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που, λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας και των ιστορικών συγκυριών, έχει ενσωματωθεί στο «κύτταρό» του. 

Όλοι όσοι επιχείρησαν να τον υποτάξουν απέτυχαν.

Ο φασισμός συνιστά διαχρονική απειλή. Η βαρβαρότητα και οι θηριωδίες, όπως εν προκειμένω ο απαγχονισμός των Ελλήνων πατριωτών στην οδό Ταξιαρχών, αποτελούν εγγενή στοιχεία του. 

Σήμερα που «σηκώνει» και πάλι «κεφάλι» μπορεί κι πρέπει  να αντιμετωπισθεί με θεσμικά και οικονομικά μέτρα και με την ενεργοποίηση εναντίον του της κοινωνίας των πολιτών και των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων.        

Επιπλέον, η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας επιδιώκει  τον γεωστρατηγικό και τον γεωοικονομικό έλεγχο (και) του Ελληνισμού και  αναπτύσσεται στα πεδία της Κύπρου, του Αιγαίου, της Θράκης. 

Η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής σε συμπόρευση με την Κύπρο, στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η αμυντική θωράκιση, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η διασφάλιση της  εθνικής ενότητας αποτελούν  τους αναγκαίους όρους για την επιτυχή αντιμετώπισή της.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.