Πολιτικη

Παπαηλιού: Αμεσα προσλήψεις στον ΕΦΚΑ Αρκαδίας

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το πρόβλημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης είναι εκρηκτικό. Την 31.12.2020 οι εκκρεμείς αιτήσεις είχαν ανέλθει σε 433000 από 168000 στις 28.2.2019.  Για την πλήρη κατάρρευση του σχετικού συστήματος έκδοσης και απονομής συντάξεων, οι  ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι αυταπόδεικτες.

Στον e- ΕΦΚΑ Αρκαδίας  υφίστανται 2000 εκκρεμότητες συντάξεων του πρώην ΙΚΑ, 600 εκκρεμότητες του πρώην ΤΕΒΕ και 1,200 εκκρεμότητες του πρώην ΟΓΑ. 

Επειδή οι ελάχιστοι υπάλληλοι ο e- ΕΦΚΑ Αρκαδίας έχουν επιβαρυνθεί, εκτός από την έκδοση των συντάξεων της Αρκαδίας, και με αυτήν της Λακωνίας και της Αργολίδας, με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, που κατατέθηκε, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού, από 11 βουλευτές, ζητείται να λειτουργήσουν τα τμήματα συντάξεων των τοπικών διευθύνσεων του e- ΕΦΚΑ στη  Λακωνία και στην Αργολίδα, ώστε αυτά να εκδίδουν τις συντάξεις των αντίστοιχων περιοχών. Έτσι θα αποσυμφορηθεί το τμήμα συντάξεων της τοπικής διεύθυνσης Αρκαδίας, που σήμερα είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και «θα ξεμπλοκάρει» το σύστημα έκδοσης συντάξεων για  τις συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου και οι συνταξιούχοι θα μπορέσουν να λάβουν τη σύνταξή τους σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητείται να λειτουργήσουν οι παραπάνω τοπικές διευθύνσεις και να προσληφθεί νέο προσωπικό στον e-ΕΦΚΑ Αρκαδίας (και όχι μόνον).

Η ερώτηση έχει, κατά λέξη, ως εξής :    

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 1.2.2021

Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: « Ο e- ΕΦΚΑ Αρκαδίας σε αδιέξοδο» 

Στην Πελοπόννησο, η διοικητική διάρθρωση του e-ΕΦΚΑ αντιστοιχεί στις επιμέρους περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Λειτουργικά, η διοικητική δομή του e-ΕΦΚΑ  στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, καλύπτει τον τομέα απονομής συντάξεων, εκτός από αυτές της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, και αυτές των περιφερειακών ενοτήτων Λακωνίας και Αργολίδας. 

Στο τμήμα συντάξεων του  e-ΕΦΚΑ  Αρκαδίας υπηρετούν 10 υπάλληλοι εκ των οποίων οι 4 ασχολούνται αποκλειστικά με την έκδοση των συντάξεων των ταμείων του πρώην ΙΚΑ, του πρώην ΟΑΕΕ και τώρα του πρώην ΟΓΑ για τις περιφερειακές ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Αργολίδας. 

Μέχρι στιγμής υφίστανται 2000 εκκρεμότητες συντάξεων του πρώην ΙΚΑ, 600 εκκρεμότητες του πρώην ΤΕΒΕ και 1,200 εκκρεμότητες του πρώην ΟΓΑ.  

Είναι προφανές, ότι οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ  Αρκαδίας που ασχολούνται με τη διαδικασία έκδοσης-απονομής των συντάξεων δεν επαρκούν, με συνέπεια οι αιτήσεις συνταξιοδότησης να σωρεύονται. Το σύστημα «έχει φρακάρει» και οι συνταξιούχοι περιμένουν επί χρόνια να λάβουν τη σύνταξή τους. 

Απαιτείται η άμεση λειτουργία των τοπικών διευθύνσεων Λακωνίας και Αργολίδας, για την έκδοση συντάξεων στις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποσυμφορηθεί η τοπική διεύθυνση Αρκαδίας.

Επιπλέον απαιτείται η πρόσληψη νέου προσωπικού, ώστε η   λειτουργία του e-ΕΦΚΑ στην Πελοπόννησο να είναι ομαλή.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

1. Θα λειτουργήσουν τα τμήματα συντάξεων  των τοπικών διευθύνσεων Λακωνίας και Αργολίδας, ώστε να εκδίδουν τις συντάξεις των αντίστοιχων περιοχών και έτσι να  αποσυμφορηθεί το αντίστοιχο τμήμα της τοπικής διεύθυνσης Αρκαδίας;

2. Θα γίνουν προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ και ειδικότερα στον e-ΕΦΚΑ Αρκαδίας;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.