Πολιτικη

Ο Κ. Βλάσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (vd)

Τι λένε μαθητές και φοιτητές της ελληνικής γλώσσας από κάθε γωνιά της γης.

Με ανάρτησή του ο Αρκάς υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης αναφέρεται στη σημερινή (09/02) Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Φέτος για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας δημιουργήσαμε ένα συγκινητικό video, στο οποίο μαθητές και φοιτητές της ελληνικής γλώσσας από κάθε γωνιά της γης, από την Νέα Ζηλανδία μέχρι την Αργεντινή και από τον Καναδά μέχρι την Ν. Αφρική, απαντούν στο ερώτημα «γιατί μαθαίνουν Ελληνικά». 

Το video αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Με δεδομένους τους περιορισμούς της πανδημίας «ταξιδέψαμε» ψηφιακά σε ολόκληρο τον κόσμο και με τη βοήθεια των Αρχών του Υπουργείου Εξωτερικών συγκεντρώσαμε περίπου 500 μηνύματα από 54 χώρες και 5 ηπείρους. 

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή αποδεικνύει τη δίψα παιδιών, φοιτητών και όχι μόνο για να μάθουν ελληνικά, αλλά και επισφραγίζει τη δύναμη, τη διαχρονικότητα και την οικουμενικότητα της ελληνικής γλώσσας, την οποία είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε, αλλά και να προωθήσουμε.

Απολαύστε τις απαντήσεις όλων των μαθητών/φοιτητών στην πλήρη εκδοχή του video: 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.