Πολιτικη

Περιφερειακό Συμβούλιο: "Με τα μικρά έργα, δεν κάνουμε τίποτε"

Η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το 2021, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Μέσω τηλεδιάσκεψης, διεξάγεται η συνεδρίαση του κορυφαίου αυτοδιοικητικού, αιρετού οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο- ειδικά μετά από μια σειρά τροπολογιών που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση σε σχέση με το νομοθετικό πλαίσιο που το διέπει- έχει εξελιχθεί σε "όργανο περιορισμένων αρμοδιοτήτων."

Είναι χαρακτηριστικό πως, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι ο εκλογικός νόμος που προτίθεται να εισάγει η Κυβέρνηση στο εγγύς μέλλον, προκειμένου, ουσιαστικά, ν' αμβλυνθούν οι "επιπτώσεις" της απλής αναλογικής αλλά και άλλες "δυσλειτουργίες" της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης, ένα ψήφισμα σχετικό με το κίνημα "metoo" που άπτεται του θέματος της σεξουαλικής κακοποίησης εντός χώρων εργασίας- και όχι μόνο-, αλλά και θέματα σχετικά με το προσφυγικό και λοιπά.

Εντός του συγκεκριμένου πλαισίου, υφίστανται και θέματα που αφορούν άμεσα την Πελοπόννησο, όπως οι γνωμοδοτήσεις Περιβαλλοντικών Μελετών και αναπροσαρμογές προϋπολογισμών.

Όπως τόνισε ο κ. Νίκας, "εμείς δεν είμαστε Βουλή, ούτε Κυβέρνηση". Μ' αυτό τον τρόπο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τονίζει, γι' άλλη μια φορά, τον περιορισμένο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Κυβέρνηση σε μια σειρά από ζητήματα που την αφορούν μεν, άπτονται των αρμοδιοτήτων του "επιτελικού κράτους" δε. 

Σχετικά, μάλιστα, με επερώτηση του κ. Γιαννακούρα (φωτογραφία), ο οποίος υπονόησε πως η μη εκτέλεση έργων στην Αρκαδία οφείλεται σ' "εκδικητική τάση" της Περιφερειακής Αρχής απέναντι σε μια Ενότητα που υπερψήφισε την προηγούμενη Αρχή, ο κ. Νίκας ανέφερε πως όντως υπήρξαν και υπάρχουν πολλά, μικρής εμβέλειας, έργα στην Αρκαδία που εφόσον είναι "ώριμα" προχωρούν. Ωστόσο, καταλόγισε λάθη στο σχεδιασμό που προβλέπει ακριβώς "πολλά μικρά έργα" και δεν εστιάζει σε μεγαλύτερα έργα υποδομών. Στον κ. Γιαννακούρα απάντησε, σχετικά, και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλος.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.