Πολιτικη

"Ποιος αποφάσισε να μπει η Αρκαδία στο "κόκκινο";

Συνεδρίαση της δεύτερης τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021.

Η συνεχιζόμενη, από την προηγούμενη εβδομάδα, συνεδρίαση του κορυφαίου, αιρετού οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεκίνησε με μια, έντονη, τοποθέτηση-ερώτηση του πρώην Περιφερειάρχη, κ. Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Τατούλης, απευθυνόμενος, προφανώς, στους καθ' ύλην αρμοδίους, φάνηκε ν' αμφισβητεί τη σκοπιμότητα της υιοθέτησης αυστηρότερων μέτρων κατά της πανδημίας στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, δήλωσε πως "Εδώ είμαστε για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολιτών της Πελοποννήσου", αφήνοντας να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει απ' όλες τις πλευρές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει "ψήφισμα" κατά της βίας εναντίον των γυναικών, αλλά και ν' απορρίψει- όπως έκανε κατά πλειοψηφία στις 22 Φεβρουαρίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης-, μέσω πάλι ψηφίσματος, τις αλλαγές που προτίθεται να επιφέρει στον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης η σημερινή Κυβέρνηση. Ως γνωστόν, η κριτική επικεντρώνεται στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, που, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, προβλέπει κατάργηση της "απλής αναλογικής". 

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως, ακόμα και αν το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου "δηλώσει" αντίθετο επί των αλλαγών που σχεδιάζει το Υπουργείο των Εσωτερικών, είναι πολύ αμφίβολο έως απίθανο να "προκληθεί" εξ αυτού κάποια αλλαγή στη στάση και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Παρά ταύτα, είναι δεδομένο πως πρόκειται για μια "πολιτική πράξη", αντίστοιχη μ' αυτήν στην οποία προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση άρχισε σε τεταμένο "κλίμα", λόγω και των εξελίξεων που σχετίζονται με την πανδημία στην Περιφέρεια αλλά και λόγω της, εν γένει, "φορτισμένης" πολιτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στην ημεδαπή. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.