Πολιτικη

KKE Αρκαδίας: Αμεσα επίταξη του κτηρίου της πρώην πολυκλινικής

Ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής για το αυστηρό lokcdown.

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αρκαδία και από σήμερα πιο αυστηρή καραντίνα.

Μαζί επανέρχονται επαναλαμβανόμενες «απειλές» και «κατηγορώ» για ακόμα σκληρότερα μέτρα, μια συστηματική συνεχής απόπειρα ενοχοποίησης του λαού. 

Ένα χρόνο μετά την πρώτη καραντίνα, υπάρχει συσσωρευμένη παγκόσμια γνώση και εμπειρία γύρω από τον κορωνοϊό. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση και τοπικές αρχές, κάθε φορά που σε μια περιοχή αυξάνουν τα κρούσματα, πετάνε τις συνολικές ευθύνες από πάνω τους. 

Τα φορτώνουν όλα στην ατομική ευθύνη, ψάχνουν τον  ένοχο πότε στις συγκεντρώσεις σωματείων και στις κινητοποιήσεις (πόσες και που έγιναν στην Αρκαδία) πότε  στη νεολαία, στους μαθητές και  αλλού. Κάθε φορά για να «δαμαστεί» ο ιός, αντί για ολοκληρωμένα επιστημονικά μέτρα πρόληψης και δημόσιας υγείας, η απάντηση είναι περιορισμοί, απαγορεύσεις, πρόστιμα.

Γίναμε μάρτυρες  τις προηγούμενες μέρες άναρθρων κραυγών που απαιτούσαν να κλείσουν μόνο τα σχολεία. Ήταν αυτοί που δεν ασχολήθηκαν  ποτέ να παρθούν μέτρα για να λειτουργούν με ασφάλεια  τα σχολεία.  Και όταν καλούνται να απαντήσουν   στα αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα παραπέμποντας  στο μέλλον, στην ανοσία που θα φέρει ο εμβολιασμός.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή πρόταξε το ζήτημα της προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού με συγκεκριμένες προτάσεις. Τόνισε και έκανε πράξη ότι κάτω από τις μάσκες ο λαός μας έχει φωνή και δεν μπορεί η πανδημία να λειτουργεί ως πρόσχημα για να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου για τις εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις.

Επιμένει στο να αποκαλύπτει ότι οι εκατόμβες νεκρών και συνολικά η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι αποτέλεσμα ανικανότητας ή το «καλύτερο δυνατόν που μπορεί να γίνει». Βάλαμε το αίτημα  για επίταξη του κτιρίου της πρώην  πολυκλινικής  και αξιοποίηση της.

Το βασικό κριτήριο, της κυβέρνησης,  για την επιλογή μέτρων και τη διαχείριση της πανδημίας είναι ότι συνδυάζει το μικρότερο δυνατό κόστος και το μεγαλύτερο δυνατό όφελος, για το κράτος και τους εργοδότες.  

Προτεραιότητα δεν είναι η προστασία της ζωής του λαού από την πανδημία.

Με βάση την πολιτική του κόστους- οφέλους δεν ενισχύεται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας κλπ) με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές. Αυτή θα μπορούσε να παίξει σπουδαίο ρόλο στην πρόληψη και μείωση της διασποράς.

Με την πολιτική που εφαρμόζεται  όχι μόνο δεν ενισχύεται η ΠΦΥ αλλά και το Παναρκαδικό μετατρέπεται σε νοσοκομείο μιας νόσου με τα μέτρα που παίρνονται (περιορισμός  χειρουργείων  έως και 80%, τακτικών ιατρείων κ.λπ.).

Δεν είναι αποτέλεσμα επιστημονικών δεδομένων η απόφαση να μην γίνονται δωρεάν μαζικά και συστηματικά test και άμεση, σε βάθος και εκτεταμένη ιχνηλάτηση σε κρούσματα, ιδιαίτερα όταν εντοπίζονται σε λειτουργούσες επιχειρήσεις  με έντονη συναλλαγή με κοινό πχ  ταχυμεταφορές, Σουπερ- Μάρκετ, πολυκαταστήματα, καταστήματα τηλεφωνίας κλπ.

Η πολιτική εμπορευματοποίηση της υγείας, στήριξης των κερδών των μεγάλων ομίλων, που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις στη χώρα μας, έχει φέρει παγκόσμια Βατερλό. Η πρόταση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, με σύγχρονες υπηρεσίες και προσανατολισμό την πρόληψη είναι αναγκαία και ρεαλιστική όσο πότε. 

Εμπόδιο είναι ο καπιταλισμός που βλέπει τα πάντα ως εμπορεύματα, το φάρμακο, την υγεία, όλες τις ανάγκες του λαού. Ο καπιταλισμός είναι ο εχθρός από τον οποίο ο λαός πρέπει να απαλλαγεί. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τις λαϊκές οικογένειες στην περιοχή μας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. 

Με οργανωμένο αγώνα να προστατεύσουν τη ζωή τους και τα δικαιώματα τους. 

Κάθε κινητοποίηση τώρα αποκτά κυριολεκτικά χαρακτηριστικά επιβίωσης. 

-- Να ενισχυθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας με ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

-- Να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ και ουσιαστικές διαδικασίες ιχνηλάτησης στον πληθυσμό, να υπάρξουν προληπτικά μέτρα και κρατικός έλεγχος σε ευαίσθητους χώρους όπως χώροι δουλειάς, σχολειά, κλπ. 

-- Να επιταχθεί άμεσα  το κτίριο της πρώην πολυκλινικής  

-- Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του λαϊκού εισοδήματος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.