Πολιτικη

Πελοπόννησος: "Zόρικα τα πράγματα" με τον κορωνοϊό, αλλά..

Τόσο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης επιβεβαιώνουν πως η κατάσταση είναι δύσκολη!

Μάλιστα, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε και στα ευρήματα της εξέτασης των λυμάτων, κάνοντας ειδική αναφορά σε Τρίπολη και Μεσσηνία. Εμμέσως πλην σαφώς, η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έρχεται προς επίρρωσιν του σχετικού ρεπορτάζ από τον arcadia 93.8. Ειδικότερα, ο κ. Νίκας δήλωσε πως η Μεσσηνία "βαίνει" προς "βαθύ κόκκινο" α λα Κορινθία, ενώ η Αρκαδία και ειδικά η Τρίπολη έχουν πρόβλημα. 

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, μια συνεδρίαση που έχει ένα και μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, αυτό που αφορά την μεταφορά μαθητών Αμεα και τη μη εκτέλεση σχετικής απόφασης του Συμβουλίου εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, σύμφωνα με τον πρώτο εκ των εισηγητών, κ. Θανάση Πετράκο.

Κατά τα λοιπά, το Περιφερειακό Συμβούλιο φαίνεται ν' απασχολείται περισσότερο με.."χρόνιες" διαμάχες μεταξύ Αρκάδων, όπως οι κ. Τατούλης και Γόντικας, αλλά και με παροχές απέναντι στους αγρότες- δακοκτονία- που τα τελευταία χρόνια έχουν δει δραματικές μειώσεις στη συνδρομή της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας προς τον κλάδο τους. Ωστόσο, το μόνο που μπορεί να πράξει το Περιφερειακό Συμβούλιο, επί της ουσίας, είναι να.."παράγει" ψηφίσματα, αμφιβόλου πολιτικής βαρύτητας και, σχεδόν σίγουρα, μειωμένης πολιτικής αποτελεσματικότητας.

Kανένας Περιφερειακός Σύμβουλος δεν έθιξε, επί της ουσίας, το ζήτημα της πανδημίας αλλά ούτε την παραίτηση της κ. Σπυριδάκου από την εντεταλμένη της θέση, που αφορούσε την Προεδρία της Επιτροπής για τις εκδηλώσεις των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. 

Αντίθετα, το Συμβούλιο "αναλώθηκε", για μια ακόμη φορά, σε μια συζήτηση που αφορά το ρόλο που "παίζει", πλέον, το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι αποφάσεις του, μέσα σ' ένα πλαίσιο ολοένα και μεγαλύτερου περιορισμού των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων του. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.