Πολιτικη

Στη Βουλή την Παρασκευή Μητσοτάκης -Τσίπρας για την αστυνομική βία

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η "Ωρα του Πρωθυπουργού".

Ο Αλέξης Τσίπρας, με ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό, καταγγέλλει πρωτοφανή αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Όπως αναφέρει «τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο χωρίς να αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συστηματικό φαινόμενο».

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας η κλιμακούμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την ατιμωρησία των ενόχων από τη μια και με το βαθύ αίσθημα αδικίας από την άλλη, καθώς στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι μπορούν να βρίσκονται πάνω από το νόμο και να απολαμβάνουν προνόμια, στην Πάρνηθα, στην Ικαρία ή και αλλού, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα οργής και δικαιολογημένης αγανάκτησης στους συμπολίτες μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά τον Πρωθυπουργό:

1. Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε;

2. Γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, και για ποιόν λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.