Πολιτικη

Αξιώσεις Τρίπολης για τη "μεταλιγνιτική εποχή"

Το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων στη Μεγαλόπολη και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Το σχέδιο για τη μετάβαση στη "μεταλιγνιτική εποχή" που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση, αποκλείει την Τρίπολη, καθώς, προφανώς, κρίνει πως η τελευταία δεν "πλήττεται".

Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά το αντίθετο, τόσο όσον αφορά την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής του Βαλτετσίου- γεγονός που αποδεικνύεται από επιστημονικές μελέτες-, όσο και τις οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν και θ΄ αφορούν εργαζόμενους της ΔΕΗ που διαμένουν στην Τρίπολη αλλά και τοπικές επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Τρίπολη, σύμφωνα με την τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής, έχει κάνει μια ρεαλιστική πρόταση η οποία, χωρίς να στερεί τίποτε από την πόλη της Μεγαλόπολης, "διευκολύνει" την αξιοποίηση περισσοτέρων ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για την περιοχή. Παράλληλα, θα πρέπει η Τρίπολη να διεκδικήσει το μερίδιό της και από το λεγόμενο "λιγνιτόσημο". 

O κ. Παπαδημητρίου, κατά την τοποθέτησή του, έδωσε έμφαση στην κατασκευή φράγματος, στο πλαίσιο των έργων της "μεταλιγνιτικής" εποχής, που θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή και ζήτησε να υπάρξει "κινητοποίηση" του Δήμου. 

Πάντως, αυτό που προκύπτει, και από την τοποθέτηση του κ. Σαμπράκου, Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης Σμυρνιώτη και μέλους της Επιτροπής για τη "μεταλιγνιτική εποχή", είναι πως αφενός υπάρχει η "καλή διάθεση" από Κυβερνητικής πλευράς να διευρυνθεί ο σχεδιασμός για να συμπεριλάβει κι άλλες περιοχές- αφού, μάλιστα, κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην "απορρόφηση" περισσοτέρων κονδυλίων-, αλλά για να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υπάρξει και η σχετική δραστηριοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο δε κ. Σμυρνιώτης, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η "απολιγνιτοποίηση" έρχεται τάχιστα και θα δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα ανεργίας στην περιοχή μας. Πρότεινε να υπάρξουν κινήσεις με βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο "ορίζοντα", αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα διότι οι εξελίξεις "τρέχουν", όπως, ουσιαστικά, υποστήριξε.

Αναφορικά με άλλες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, αξίζει να σημειωθεί πως η μνήμη νεαρού αστροφυσικού, ο οποίος πρόσφατα "έφυγε" από τη ζωή, θα τιμηθεί με τη δημιουργία "δανειστικής βιβλιοθήκης" στην Ασέα, που θα φέρει τ' όνομά του, καλούμενη "Αντώνης Μητρόπουλος", σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. Τρίπολης. 

Να επισημάνουμε, τέλος, πως το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε, ομόφωνα, να "επαινέσει" και να συνδράμει, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, πρωτοβουλία της Τοπικής Κοινότητας Λεβιδίου, η οποία, μ' εθελοντικές προσφορές, προχωρά στην αποκατάσταση και βελτίωση χώρου εντός της.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.