Πολιτικη

Σ. Παπαδημητρίου: Τοποθετήσεις-ερωτήματα στο Δ.Σ. της 10ης Μαρτίου

Ιδιαίτερο βάρος από τον πρώην Αντιδήμαρχο Τρίπολης για το ζήτημα της ένταξης στη μεταλιγνιτική περίοδο.

1. Αίτημα για συζήτηση επί του νέου νομοσχεδίου περί λαϊκών αγορών.  

Όπως γνωρίζουμε στα σκαριά είναι η ψήφιση του νέου κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Θεωρώ πως οφείλουμε να πάρουμε θέση στο θέμα αυτό. Άρα προτείνω μια συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό, αφού πρώτα έχει ζητηθεί η άποψη των εκπροσώπων πωλητών λαϊκών αγορών. 

2. Ενημέρωση για το σχεδιασμό ανάπλασης της πλατείας Αγίου Βασιλείου. 

Όπως είχατε δεσμευθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Δ.Σ της 11ης Νοεμβρίου σχετικά με το διάλογο που έγινε για την πρόταση ανάπλασης της πλ. Αγίου Βασιλείου, ακόμα περιμένουμε την ενημέρωση αυτή. Θέλω να ξέρετε πως υπάρχουν συμπολίτες και επαγγελματίες που αγωνιούν για την τύχη της πλατείας. 

3. Σχετικά με το 5ο θέμα συζήτησης: Ένταξη του Δ. Τρίπολης στην μεταλιγνιτική περίοδο. 

Αφού ευχαρίστησα την Πρόεδρο του Δ.Σ και τον Δήμαρχο για την αποδοχή της εισήγησής μου και την ένταξη της στην ημερήσια διάταξη, θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμα. Όσον αφορά το λιγνιτόσημο όπως περιέγραψα είχαν γίνει κάποιες κινήσεις απ’ τον τότε Καποδιστριακό Δήμο Βαλτετσίου αλλά δεν έτυχε καμία προσοχή. Η αδικία όμως είναι μεγάλη γιατί άλλες περιοχές με αντίστοιχες αποστάσεις και επιβαρύνσεις με τη δική μας είχαν πρόσβαση. Σε σχέση τώρα με τη κατασκευή του φράγματος, όπως αναφέρω είναι ένα πολύ μεγάλο έργο. Απ’ την παρατεταμένη χρήση των ορυχείων ο υδροφόρος ορίζοντας έχει κατέβει πάρα πολύ. 

Το νερό είναι πολύ βασικό αγαθό και ήδη λείπει. Τα επόμενα χρόνια ίσως να έχουμε μάχες για το νερό. Ξέρω, είναι δύσκολο να επιτευχθεί αλλά πρέπει να το πιστέψουμε και να το παλέψουμε. Θα πρέπει να κάνουμε συνοδοιπόρους, συνδιεκδικητές και τους όμορους Δήμους Μεγαλοπόλεως και Γορτυνίας. Γιατί αυτό το έργο θα βοηθήσει όλους μας. Ένας πρόχειρος υπολογισμός λέει ότι το φράγμα αυτό θα μπορεί να αρδεύσει γύρω τα 50.000 στρέμματα στη Μεγαλόπολη και γύρω τα 30.000 στην Δ.Ε Βαλτετσίου. 

Ακόμα θα μπορεί να υδρεύσει και την Τρίπολη. Άρα  μιλάμε για ένα έργο που μπορεί να δώσει ύδρευση, άρδευση, εμπλουτισμό υδροφόρου ορίζοντα, τουριστικές προοπτικές.  Κλείνοντας, αυτό που προσδοκώ είναι αφού λάβουμε μια θετική απόφαση εμείς, να παρακινήσουμε και τους άλλους δύο Δήμους και μετά απευθυνόμαστε στην Περιφέρεια, στους βουλευτές μας και στα αρμόδια Υπουργεία. Υπάρχει ήδη μια προμελέτη, είχε δει το θέμα η διοίκηση της ΔΕΗ, υπάρχουν αξιόλογες πτυχιακές εργασίες που μπορούν να βοηθήσουν. Ελπίζω και εύχομαι να τα καταφέρουμε. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.