Πολιτικη

Βλάσης στον 938: Μπορούμε να πετύχουμε και πάλι το ακατόρθωτο

Ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών στέλνει μέσω του Arcadia938 το "μήνυμα" της ημέρας.

"Νομίζω ότι είναι μια συμβολική ημερά", σημείωσε αρχικά ο κ. Βλάσης και πρόσθεσε: "Ν' ακονίσουμε όλοι την μνήμη μας.  Η "σπίθα" που άναψε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στη Μολδοβλαχία, εδώ, στα δικά μας μέρη, έγινε  "φωτιά", χάρις στον Κολοκοτρώνη που κατάφερε τους ραγιάδες να τους μετατρέψει σε Έλληνες. Μετά από 8 χρόνια αγώνων κατάφεραν να γράψουν μια καινούργια σελίδα δόξας αλλά ταυτόχρονα πόνου".

Συνέχισε δε λέγοντας ο Αρκάς πολιτικός:" Η Τρίπολη αποτέλεσε τον λίθο της λευτεριάς. Καταφέραμε να κερδίσουμε τις τρεις κύριες αξίες: Ελευθέρια, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια. Είμαστε σίγουροι ότι οι συμπατριώτες μας κατάφεραν το ακατόρθωτο. Αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα που φαντάζουν αδύνατα".

Σχετικά με την υποδοχή απ' όλο τον κόσμο που έτυχε η σημερινή γιορτή της Ελλάδας, ο κ. Βλάσης ανέφερε: "Νομίζω ότι το μήνυμα ήταν σαφές από μεγάλο αριθμό αρχηγών κρατών όχι μόνο με την παρουσία τους εδώ, αλλά και με όλα τα μηνύματα που ειπώθηκαν από μεγάλους προέδρους. Όλοι έδειξαν ότι θέλουν να σταθούν δίπλα στην Ελλάδα".

Και κατέληξε: "Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό αισιόδοξο. Θεωρώ με την πολιτική διπλωματία έχουμε στήσει σχέσεις με κράτη που φάνταζε αδύνατο, είναι χαραγμένο στο μυαλό κάθε ευρωπαίου ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της, Η Ευρώπη δείχνει με αργά βήματα ότι έρχεται προς τις θέσεις μας".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.